Návštěvník joe Odesláno 12. ledna 2014 Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 Zdravim. Potreboval bych radu ohledne zapojeni a nastaveni routeru za wifi modemem od UPC. Mam router TP-LINK TL-WR542G. Spustim Easy Setup Assistant, dostanu se az na konec wizardu kde volim statickou nebo dynamickou IP adresu. Kdyz zvolim dynamickou, wizard se ani nedokonci a zahlasi chybu(pri Verifying router settings ukaze hlasku 'Failed to verify router settings, please check WAN connection - coz mam v poradku). Kdyz zvolim statickou, wizard se dokonci ale na internet se pres router stejne nedostanu(jsem schopnej se pripojit k routeru, ale uz nemuzu pingnout ven). Podobne jsem byl pripojenej i na starym byte - tam byl taky modem od UPC, ale ne wifi(coz by ale predpokladam nemelo hrat roli, ted mam od UPC Cisco EPC3925) a normalne jsem fungoval(bohuzel si uz nepamatuju jestli jsem tam mel nastavenou statickou nebo dynamickou IP adresu). Pokud se pripojim kabelem primo k modemu, tak se na internet dostanu normalne - rad bych ale vyuzival svuj vlastni router. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 12. ledna 2014 Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 Do nastavení TP-Linku se dostaneš přes webový rozhraní, buď 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1, pokud je to TP-Link novej nebo je na něm tovární nastavení. Žádnej setup assistant, nebo co to je, neřeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník joe Odesláno 12. ledna 2014 Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 Do webovyho nastaveni toho routeru jsem schopnej se dostat, ale nevim co presne tam nastavit - vyzkousel jsem toho uz pomerne dost(statickou i dynamickou IP, vsechny mozny dalsi nastaveni), ale porad se pres nej nedostanu na internet. Novej ten router neni - pouzival jsem ho uz ve starym byte(ted jsem se prestehoval) a tam fungoval naprosto bezproblemove. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 12. ledna 2014 Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 máš nějakej zvláštní důvod, proč degradovat výkon svý domácí sítě nějakým historickým nefunkčnim čímsi? Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 12. ledna 2014 Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 Vykopávka to je, o tom žádná, ale fachat to musí. Pokud se tam vybere Quick Setup, Next, Dynamic IP, Next a Next, tak není důvod aby net nejel. Samozřejmě po té proceduře je nutný vytáhnout kabelovej modem ze zásuvky a zase zapojit, protože nebude sedět MAC adresa. Případně se dá v nastavení toho TP-Linku ve volbě Network, MAC Clone navolit Clone MAC Address, Save, Reboot a pak ani není potřeba ten kabelovej modem vypínat a zapínat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.