Přejít na obsah

Problemy s routerem ASUS RT-N10E

Návštěvník K1ller

Doporučené příspěvky

Návštěvník K1ller

Zdtravim, skoro presne pred rokem jsem si koupil router ASUS RT-N10E. Vse fungovalo perfektne az do Vanoc, kdy se obcas stalo, ze z niceho nic vypadl net. Stacilo restartovat modem a byl na chvili klid. Takhle jsem to musel udelat asi 4x a pak minuly tyden prestaly jit nektere weby. Napr. google. Stranku nelze zobrazit. Opet restart a opet pokoj. Az do vcerejska, kdy najednou nesel hotmail, youtube a dalsi. Bud vubec, nebo se nacetly bez grafiky a ani restarty uz nepomahaji. Pri zapojeni PC primo do modemu to vypada v poradku. Nevite, kde by mohl byt problem? Odesel ten router? Dik za pripadnou pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

problém je (jak jinak) mezi židlí a klávesnicí... Ale vážně, patrně bydlíš na nějakém sídlišti a před vánoci si mnoho lidí v Tvém okolí pořídilo wifi router. Tedy, v okolí je značně obsazené wifi pásmo. Při restartu modem vyhledává nejméně obsazený kanál, který pak použije. Obsazenost wifi kanálů se ovšem v průběhu dne (dne v týdnu) mění. Jediným uspokojivým řešením je přejít na kabel, tedy pokud se nejedná o nějaké mobilní zařízení...

Případně zkus přejít na pásmo 5 MHz, které je (zatím) méně využívané.

Odkaz ke komentáři

Nechej si doma nejaky cas spusteny treba:

http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_view.html

a pak se podivej, ktery kanal je nejmin obsazen, a na ten tu WiFi nastav.

Vlastni zkusenost - nechal jsem to tyden doma zapnute, a naslo to celkem 132 WiFin.

A zjistil jsem, ze vubec nikdo nepouziva 3ti kanal. Tak jsem na nem ted sam ;-)

• -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

Návštěvník K1ller
problém je (jak jinak) mezi židlí a klávesnicí... Ale vážně, patrně bydlíš na nějakém sídlišti a před vánoci si mnoho lidí v Tvém okolí pořídilo wifi router. Tedy, v okolí je značně obsazené wifi pásmo. Při restartu modem vyhledává nejméně obsazený kanál, který pak použije. Obsazenost wifi kanálů se ovšem v průběhu dne (dne v týdnu) mění. Jediným uspokojivým řešením je přejít na kabel, tedy pokud se nejedná o nějaké mobilní zařízení...

Případně zkus přejít na pásmo 5 MHz, které je (zatím) méně využívané.

No ale ja mluvim o kabelu. Wifi pouzivam minimalne. Jenze to zaclo vypadavat pres kabel. Proto jsem dost bezradny :(

Odkaz ke komentáři

Návštěvník K1ller
Nechej si doma nejaky cas spusteny treba:

http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_view.html

a pak se podivej, ktery kanal je nejmin obsazen, a na ten tu WiFi nastav.

Vlastni zkusenost - nechal jsem to tyden doma zapnute, a naslo to celkem 132 WiFin.

A zjistil jsem, ze vubec nikdo nepouziva 3ti kanal. Tak jsem na nem ted sam ;-)

Dik za odpoved, ale jak pisu vyse, mam problem s kabelem. Vsechno je spojene stejne, jako cely rok predtim a zacalo to vypdadavat :(

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Retiree
... Pri zapojeni PC primo do modemu to vypada v poradku...

Rozmysli si, v čem máš tedy problém... Prověř připojení modemu do účastnické zásuvky UPC (koaxiál, konektory)

EDIT> Omlouvám se za zmateční příspěvek a sypu si popel na hlavu... :scratch:

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři

Návštěvník K1ller

Ale vzdyt to pisu. Pokud zapojim PC primo do modemu, vse funguje, jak ma. Jakmile mezi to dam ten router, tak nejdou nektere stranky apod. Takze problem je v routeru, ale nevim, jestli je po nem, nebo jestli je to neco, co by vyresila nejaka zmena nastaveni.

Odkaz ke komentáři

To že router nebo jeho zdroj odchází se může stát. Zkus stáhnout nejnovější firmware a přehrát ho (i v případě že je to stejná verze jako tam už máš) a provést obnovení do továrního nastavení a znovu router nastavit. Taky můžeš zkusit jiné kabely. Pokud to nepomůže a pokud je router takto nefunkční, že se to projeví hned, tak by snad neměl být problém s reklamací.

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany
Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...