tomus Odesláno 17. února 2014 Sdílet Odesláno 17. února 2014 Ja bych spis preferoval dosah wifi, nez vykon, ten oceni spis narocnejsi uzivatele. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník zobin Odesláno 20. února 2014 Sdílet Odesláno 20. února 2014 Velky vykon oceni zejmena majitele velke zahrady kolem panelaku Tp link wr841n, coz je uplne obycejny router, chytam na notebooku pouzitelne jeste u sousedu o dve patra niz a to jeste pres chodbu. U routeru upc je problem asi v tech integrovanch antenach. Comtrend vr 3026e v1 s integrovanou antenou, co prodavalo o2, mel taky signal uplne na pytel, nova v2 s externima antenama je na tom mnohem lip. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 20. února 2014 Sdílet Odesláno 20. února 2014 Tady byl výkonem spíš míněn výkon integrovaného CPU, který má dopad na to, jakou rychlost a kolik spojení je router schopen uNAtovat či jinak uroutovat. Ale jinak souhlas, integrované anténo jsou jen zdrojem problémů. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník warman Odesláno 20. února 2014 Sdílet Odesláno 20. února 2014 UPC má 95% zákazníků v panelách a cihlách, takže pokrytí +- dostatečné. Navíc je pro ně větší dosah nežádoucí - přece nechce, aby wifinu chytali i sousedi okolo ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 20. února 2014 Sdílet Odesláno 20. února 2014 Kazdej nebydli v panelaku, silnejsi cihlove zdi maji vetsi utlum, takze ja mam doma v okrajovych castech domu problem. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 20. února 2014 Sdílet Odesláno 20. února 2014 UPC má 95% zákazníků v panelách a cihlách, takže pokrytí +- dostatečné. Navíc je pro ně větší dosah nežádoucí - přece nechce, aby wifinu chytali i sousedi okolo ) Nebo aby si klienti nestěžovali na rušení, když je těch WiFin napráskaných všude okolo jak hub po dešti. Jinak dobrý řešení je přechod na 5GHz. Už jsem se k tomu dokopal a kromě takřka čistýho pásma je dobrá i rychlost - na tarifu 250/25 to frčí kolem 93/23. Oproti zhruba poloviční rychlosti ve 2,4GHz teda zjevnej pokrok. Kazdej nebydli v panelaku, silnejsi cihlove zdi maji vetsi utlum, takze ja mam doma v okrajovych castech domu problem. Nějaký APčko by to mohlo spravit, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 20. února 2014 Sdílet Odesláno 20. února 2014 5 GHz je fajn, mě to celkem běžně jede 150 Mbit, občat vytáhnu i 200, je tam daleko víc místa a stále je to dražší, takže to lidi tolik nepoužívají, já doma zachytím 15 APček na 2,4 GHz, na 5 GHz sem sám. Bohužel ale zase 5 GHz není samozřejmost a levnější nová zařízení to ne vždy podporují, takže 2,4 GHz se nelze vyhnout. Navíc 5 GHz se hůře šíří, takže zejména menší zařízení jako mobily to hůře chytají. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 21. února 2014 Sdílet Odesláno 21. února 2014 Na 5GHz se dají koupit různý USB adaptéry za pár stovek. Tím myslím třeba do noťasů. Do telefonu je to samozřejmě blbost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník zobin Odesláno 27. února 2014 Sdílet Odesláno 27. února 2014 Úplně nejvýkonnější CPU má první verze TP-Link 4900, je to ten 3 anténovej (verze 2 má antén 6). Bohužel tento WiFi router má ale antény pro 2,4GHz schovaný uvnitř a pokrytí není moc dobrý. Mas pravdu, ten jsem nezaregistroval, Wr1043nd v2 ma jen 720MHz a jinej cpu. WDR4900 ma v openssl benchmarku o tretinu vic, ale taky stoji jednou tolik S 5GHz to mate bezva panove Z osobni zkusenosti musim rict, ze pasmo 5GHz mam bohuzel vic zarusene jak starou 2.4, protoze je to tady zabity antekarema, kteri maji vysilac snad na kazdym panelaku a ja bydlim v poslednim patre. Zatimco na 2.4GHz chytnu cca 20 siti, ale nemam problem kopirovat filmy mezi zarizanima @10 MB/s, tak na 5GHz vidim siti mozna 50 a jede mi to mnohem hur. Nezkousel jsem kombinaci 2.4+5GHz, protoze jsem mel router s 5GHz jen na chvili pujcenej. Jinak si net UPC posilam pres wifi spoj jeste na chalupu (nanobrdge ptp proti sobe) a jsem rad, kdyz mi to na chalupe realne jede 30mbitu, protoze ruseni na 5GHz venku je fakt otresny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 27. února 2014 Sdílet Odesláno 27. února 2014 V 5 GHz pásmu jsou kanály 36, 40, 44, 48, 52, 56, 60, 64 povoleny pouze pro použití uvnitř budov a je omezen max výkon na 200 mW, na 52, 56, 60, 64 by navíc měla být aktivní automatická volba kmitočtu a automatická regulace výkonu. Viz http://www.marigold.cz/wifi/doku.php/frekvence_5ghz https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_W ... 29.5B16.5D Pokud na těchto kmitočtech provozuje kdokoliv venkovní přístupové body nebo spoje, neváhal bych podat stížnost na ČTÚ. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.