Návštěvník netol19 Odesláno 12. února 2014 Sdílet Odesláno 12. února 2014 Zdravím. Než budu potřetí volat na technickou podporu, napíšu můj problém i sem. Minulý týden jsem přecházel na nejrychlejší tarif, ale zatím mě doprovází akorát samé problémy. Ještě se nestalo, abych se byť jen přiblížil k požadované rychlosti. Nejdříve jsem dostal od UPC modem od Cisco EPC3925, který ale zvládal maximálně 150Mbit. Po dvacetiminutovém rozhovoru s technikem na lince mu to teprve došlo a nařídil mi výměnu za Technicolor TC7200. Ten mi dneska chlapci dodali, avšak problém s rychlostí přetrvává (viz. přiložené screeny). Moje otázka tedy zní, dělám špatně něco já nebo je chyba na straně UPC? Modem je připojen přímo do PC, router jsem tam neměl odvahu dávat. 1Gbit porty jsou samozřejmostí. Zajímavostí je, že na SpeedTestu na serverech, které mi říkali ať otestuju, jede rychlost naplno. Reálná situace je tedy ale o více než polovinu horší. UPC Servery - vše ok Zbytek (reálná situace) Předem díky za případné rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 12. února 2014 Sdílet Odesláno 12. února 2014 (upraveno) Když testuješ na servery v jiné síti, tak úzké hrdlo může být v propoji do té sítě nebo přímo v té síti, Speedtest server Roznov je v síti nějakého lokálního poskytovatele. Zrovna dnes vyšel článek jak UPC dělá ofuky ohledně propojení http://connect.zive.cz/clanky/zaplat-ne ... 0-a-172412 UPC speedtest server funguje OK, takže tvoje přípojka je OK, ten v Rožnově může být špatně u nich, třetí obrázek nepoznám co je, FTP server tahá soubor z disku a může být přetížený. Prozkoušej Speedtest servery v Praze, kde má UPC patrně většinu propojení s jinými sítěmi. EDIT: opraven odkaz Upraveno 12. února 2014 uživatelem Návštěvník Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník single Odesláno 12. února 2014 Sdílet Odesláno 12. února 2014 http://connect.zive.cz/clanky/zaplat-nebo-nebude-youtube/sc-320-a-172412/default.aspx Tohle jsi myslel. Pěknej humus... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 12. února 2014 Sdílet Odesláno 12. února 2014 Jo to, někde nějak sem se uklik. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník warman Odesláno 12. února 2014 Sdílet Odesláno 12. února 2014 Já nevím, co to řešíte, o tom už se vědělo pěknou dobu zpátky. Superhosting dělal naprosto stejné praktiky (teď má svůj peering.cz). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Dragokazov Odesláno 13. února 2014 Sdílet Odesláno 13. února 2014 Jak již bylo řečeno tvé připojení vypadá naprosto ok. UPC stejně jako jakýkoli jiný ISP ti garantuje, že se tou rychlostí dostaneš pouze na hraniční bod jeho sítě, to co je dále už negarantuje nikdo. Záleží na konektivitě pak dalších firem podle toho odkud stahuješ, nebo kam se připojuješ. Stahování přes FTP na poslední fotce také vypadá OK více jednovláknovým přenosem nevyždímáš. Pokud si chceš ověřit, že tuto rychlost opravdu máš, budeš muset stahovat větší množství souborů z různých zdrojů současně. Výsledná rychlost ti pak zcela jistě dá 240 Mb/s Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.