Přejít na obsah

jakej set-top-box


Návštěvník Cybernetic

Doporučené příspěvky

Návštěvník Cybernetic

Zdravim, chtěl bych si koupit set-top-box, abychs i nemusel pronajímat od UPC. Kupoval jse už někdo nějaký? Jaký je jenlepší? Mám TV s DVB-T tunerem to potřebuji STB??

 

V tv je taky PCMCIA slot. Tam asi nepujde CI modul s kartou?? Díky za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

DVB-T Terrestrial - pozemní vysílače, příjem na anténu

DVB-C Cable - příjem po kabelu (UPC)

DVB-T a DVB-C jsou vzájemně neslučitelné systémy, pro kabelový příjem je potřeba přijímač (televizor nebo set-top-box) s DVB-C tunerem, pro pozemní příjem je potřeba přijímač s DVB-T tunerem.

Moderní televizory obvykle mívají tuner jek pro DVB-T, tak i pro DVB-C. Do PCMCIA slotu televizoru samozřejmě můžeš vložit CA modul s kartou, ovšem pokud má televizor pouze DVB-T tuner, bude tam jen pro parádu. UPC šíří ve své kabelové síti signál jak ve standardu DVB-C (především), tak i ve standardu DVB-T. Ve standardu DVB-T jsou zatím pouze volně šiřitelné programy, tedy není zapotřebí žádný CA modul (modul podmíněného přístupu - Conditional Access Module).

Takže, pokud máš televizor pouze s DVB-T tunerem což si ověř a ujasni), musíš se spokojit s příjmem pouze nekódovaných programů, které UPC ve své síti šíří ve standardu DVB-T (cca 25). Pokud v tomto případě požaduješ také příjem kódovaných programů, pak pořebuješ doplnit televozor přijímačem (set-top- boxem) pro příjem v DVB-C s CI (PCMCIA) slotem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Hory

Jen pro doplneni a zamotani hlavy tazateli, i zakladni kanaly v DVB-C nejsou kodovany, takze neni potreba modul do TV, pokud zakaznik UPC nevyzaduje rozsirenou placenou nabidku.

Obecne nove modely TV dnes uz maji i DVB-C tuner s moznosti pouziti Cl+ modulu.

Co pripadne koupit, kdyz TV nedisponuje DVB-C tunerem to je otazka, co od toho dotycny pozaduje, myslim funkce vyuzivajici do budoucna od DVB-C STB.

Ja osobne jsem koupil Samsung BD-E8300 (dnes uz delaji novejsi modely) a pro moje naroky staci. Multifunkcni zarizeni, ktere me resi nedokonalost moji starsi TV Panasonic. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za vyčerpávající odpovědi :) tak že když mi bude stacit zakladní nabídka nekodovanych programu, tak nemusim mit nic. Jestli jsem to správně pochopil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník warman

UPC vysíla i dvb-t nekódovaně, dokonce ti pojede i když máš jen internet. napiš co máš za tv, docela dost televiz v cz ofico podporu dvb-c nemá, ale přenastavením na jinou zem (švédsko) chytneš i dvb-c, pak ti stačí dokoupit kartu za 1050 od licy https://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-m ... cam-ci.htm nebo za 1200 od UPC

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...