Přejít na obsah

Sleva na internet

Doporučené příspěvky

Návštěvník graver
No místo retence a pak následného rozčarování za rok nebo za dva, když se ceny vrátí zase na normál je přece možné vyplnit formulář na internetu a přejít na výhodnější věrnostní tarif. Bez retence. Je to opravdu změna tarifu, je to okamžitě a nic se neplatí navíc .... Poplatek za výměnu mohou odpustit ...

Můžeš to nějak upřesnit? Možná nemám jasno v terminologii, ale v čem přesně je ten věrnostní tarif výhodnější?

Momentálně mám (tedy měl jsem před ukončením slevy) FP30 za 380,-. Tomu nejbližší jsem našel FP40 za 300,- první 3 měsíce (+99,- připojovací poplatek), pak 449,- + 28,- za TV Mini (do roka lze odhlásti, od 13. měsíce se platí).

Nicméně, pokud by byla možnost ze stávajícího stavu hned přepnout na FP40 za 450,- (po těch 3 měs.), bez TV, bez připojovacího poplatku a návštěvy technika (není důvod - připojený jsem a modem jsem nedávno dostal nový - když umí 30Mbit, tak 40 taky, že?), tak to beru. Ale tuhle možnost mi na infolince nenabídli a jestli tomu správně rozumím, tak platí jen pro nové zákazníky.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4253-sleva-na-internet/page/3/#findComment-71045
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník graver

Tak máš možná pravdu, protože:

Dnes telefonát z UPC ohledně nové nabídky. Slevu na FP30 neprodlouží, protože už tento tarif nenabízí (já ho nechci nabízet - mám na něj platnou smlouvu a sleva je obchodní záležitost, takže kecy, ale budiž). Tedy FP40 za 420 + 650,- za výměnu modemu (operátorka taky tvrdila, že můj modem umí 30Mbps, ale 40 už ne - to je mi jedno, nehodlám platit za výměnu koncového zařízení pokaždé, když přejdu n.b. na vyšší tarif). Pro mě přijatelná nabídka, ale když jsem ji odkýval, tak přišlo KO kriterium: nabídka platí 2 roky a pokud se rozloučíme dřív, musím doplatit 200,- za každý měsíc. To je nepřijatelné ze dvou důvodů: 1) jsem jejich zákazníkem už od dob Karnevalu a věrnostní výhody jsem si imho už zasloužil, 2) trh se mění rychle a dva roky jsou moc.

Takže děkuji UPC za zaslané informace k ukončení smlouvy.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4253-sleva-na-internet/page/3/#findComment-71077

Návštěvník graver

To je fuk, nechal bych se natáhnout, nebýt toho doúčtování. To vyjednávání je nakonec individuální - tobě nabízeli tohle, mně zase něco jiného (a madam se navíc chovala ještě poněkud hovadsky). Jakýkoliv závazek neberu.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4253-sleva-na-internet/page/3/#findComment-71087

• po 2 týdnech...

Zdravím,

řeším takové dilema. Mám od UPC 30mbit se slevou za 387 Kč i s modemem. Tato nabídka poběží ještě cca 3 měsíce.

Dostal jsem od operátora nabídku buď přejít na 40mbit(cena byla myslím podle akce, kterou mají teď pro nové zákazníky, tzv. 300 Kč na první 3 měsíce atd. ) a nebo můžu jít na 10mbit za 250 Kč i s modemem. Jenom je tam háček, že je to v rámci věrnostního programu na 1 rok(pokud bych to ukončil dříve, tak zbytek doplatím, tzv. 200 Kč * počet měsíců)

1. Vztahuje se podle nového pravidla, že nemají právo při odstoupení od smlouvy po mne chtít doplatit všechny měsíce, ale jen ty dle zákona? (tuším 20%)

2. Pokud bych vydržel s momentální slevou, tak jaké bych měl pak možnosti? Pokračovat v 30mbit(který již se nenabízí)? Je možné potom v rámci retence zkusit novou slevu?

Jde mi o to jaký je rozdíl mezi Věrnostním programem a Slevou z hlediska výpovědi smlouvy. Pokud bych vypovídal smlouvu při Slevě, tak zřejmě nic nedoplácím.

Děkuji za názor

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4253-sleva-na-internet/page/3/#findComment-71341

alien2:

1)Přečti si pozorně zákon. Toto není úvazek na dobu určitou. V podstatě to je jak kdyby jsi platil celý rok a oni tě odměnili tím, že ti vrátí 2400kč, ale těch 2400kč ti vrací částečně každý měsíc. prakticky když budeš vypovídat v září a smlouva běží od ledna, tak je pro tebe vhodnější to posunout o 3 měsíce. Když vypovíš smlouvu v únoru, tak doplatíš pak jen 200kč, takže je to v podstatě úvazek naopak (u úvazku doplacíš naopak víc, čím kratší dobu jseš u Operátora) :)

2) Kdybys vypovídal smlouvu při slevě, tak máš na dobu určitou a tudíž doplácíš oněch 20%

a ano věrnostní portfolio je tak trošku obejití 2 zákonů - těch 20% při předčasném ukončení smlouvy a navíc automatická obnova "závázku".

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4253-sleva-na-internet/page/3/#findComment-71343

alien2:

1)Přečti si pozorně zákon. Toto není úvazek na dobu určitou. V podstatě to je jak kdyby jsi platil celý rok a oni tě odměnili tím, že ti vrátí 2400kč, ale těch 2400kč ti vrací částečně každý měsíc. prakticky když budeš vypovídat v září a smlouva běží od ledna, tak je pro tebe vhodnější to posunout o 3 měsíce. Když vypovíš smlouvu v únoru, tak doplatíš pak jen 200kč, takže je to v podstatě úvazek naopak (u úvazku doplacíš naopak víc, čím kratší dobu jseš u Operátora) :)

2) Kdybys vypovídal smlouvu při slevě, tak máš na dobu určitou a tudíž doplácíš oněch 20%

a ano věrnostní portfolio je tak trošku obejití 2 zákonů - těch 20% při předčasném ukončení smlouvy a navíc automatická obnova "závázku".

díky za info. Ještě je divné, že mi tvrdí, že pokud, bych snížil rychlost na těch 10mbit, tak neplatím ten poplatek za snížení, přitom v ceníku to mají. Zřejmě už to ruší.

Myslíte, že pokud bych to nechal, tak jak to je, tedy 30mbit, tak mi to nezruší a neřeknou mi až mi skončí sleva, že se musím rozhodnout stejně, jestli 40mbit nebo 10mbit ?

Je to šílené rozpětí těch 10 a 40. Kdyby udělali třeba 20, 40 atd... Chystá se prej nějaká vyhláška, která stanoví minimální povinnou rychlost pro domácnosti. Tuším 20mbit.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4253-sleva-na-internet/page/3/#findComment-71352

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...