Návštěvník swah Odesláno 13. března 2014 Sdílet Odesláno 13. března 2014 Dobrý den, už asi hodinu se snažím nastavit/najít ve webové administraci možnosti nastavení přidělení (pronájem) statické lokální IP zařízením podle MAC adresy, aby se mi po uplynutí lease timu IP neměnily (typicky u HTPC, kde chci počítat se statickou lokální adresou). Od UPC mám wifi router Ubee EVW3226, v administraci nic, v manuálu jakbysmet (dokonco nastavení statické adresy u zařízení při forwardování portů doporučuje, ale už neříká jak/kde). Už nevím, kam dál (poslední možnost zavolat na UPC, kde počítám, že mě budou přepojovat přes 10 lidí, proto pokládám dotaz nejdříve zde). Díky za případné reakce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 13. března 2014 Sdílet Odesláno 13. března 2014 Vypnout DHCP a v každým připojeným zařízení si nahodit jedinečnou IP. Ale je to opruz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník swah Odesláno 13. března 2014 Sdílet Odesláno 13. března 2014 To je mizérie, nechápu, jak může taková základní fce u routeru v dnešní době chybět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 13. března 2014 Sdílet Odesláno 13. března 2014 Podle příručky http://www.upc.cz/pdf/Manual_UbeeEVW3226.pdf strany 30 -32 lze nastavit parametr Počáteční místní adresa, pokud tam dáš např. 192.168.0.100, tak DHCP bude přidělovat adresy z rozsahu 192.168.0.100 - 192.168.0.254 a adresy 192.168.0.2 - 192.168.0.99 můžeš nastavit jako statické na zařízení, kde chceš mít statické adresy. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 13. března 2014 Sdílet Odesláno 13. března 2014 To je mizérie, nechápu, jak může taková základní fce u routeru v dnešní době chybět Zjevně je to router pro BFU. A tomu jsou statický IP stejně k ničemu. Však si ho nechej vyměnit za Technicolora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník swah Odesláno 13. března 2014 Sdílet Odesláno 13. března 2014 Jak se tak dívám na manuál Technicolora, hádám, že narazím na stejný problém nebo se pletu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 13. března 2014 Sdílet Odesláno 13. března 2014 Technicolora můžeš údajně přepnout do režimu bridge a za něho pak dát router svůj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník china Odesláno 13. března 2014 Sdílet Odesláno 13. března 2014 UBEE i TC má stejné osekané rozhraní UPC, takže předpokládám stejné funkce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník swah Odesláno 13. března 2014 Sdílet Odesláno 13. března 2014 Tak tak, bude to lautr to samé. I u Ubee mám možnost přepnutí do bridge. Asi mi nezbyde nic jiného, než kvůli jednomu zařízení kupovat další router. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 13. března 2014 Sdílet Odesláno 13. března 2014 To je fakt takovej problém vypnout to DHCP a přímo v zařízení natvrdo nastavit IP? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.