Přejít na obsah

Ubee EVW3226 a automaticjé přidělení IP adresy zařízením

Doporučené příspěvky

Návštěvník swah

Dobrý den, už asi hodinu se snažím nastavit/najít ve webové administraci možnosti nastavení přidělení (pronájem) statické lokální IP zařízením podle MAC adresy, aby se mi po uplynutí lease timu IP neměnily (typicky u HTPC, kde chci počítat se statickou lokální adresou).

Od UPC mám wifi router Ubee EVW3226, v administraci nic, v manuálu jakbysmet (dokonco nastavení statické adresy u zařízení při forwardování portů doporučuje, ale už neříká jak/kde). Už nevím, kam dál (poslední možnost zavolat na UPC, kde počítám, že mě budou přepojovat přes 10 lidí, proto pokládám dotaz nejdříve zde).

Díky za případné reakce

Podle příručky http://www.upc.cz/pdf/Manual_UbeeEVW3226.pdf strany 30 -32 lze nastavit parametr Počáteční místní adresa, pokud tam dáš např. 192.168.0.100, tak DHCP bude přidělovat adresy z rozsahu 192.168.0.100 - 192.168.0.254 a adresy 192.168.0.2 - 192.168.0.99 můžeš nastavit jako statické na zařízení, kde chceš mít statické adresy.

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany
Návštěvník YABAKA
To je mizérie, nechápu, jak může taková základní fce u routeru v dnešní době chybět :(

Zjevně je to router pro BFU. A tomu jsou statický IP stejně k ničemu. Však si ho nechej vyměnit za Technicolora.

Návštěvník swah

Tak tak, bude to lautr to samé. I u Ubee mám možnost přepnutí do bridge. Asi mi nezbyde nic jiného, než kvůli jednomu zařízení kupovat další router.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...