Přejít na obsah

Nový zákazník - jak se nenechat oj***t od UPC


Návštěvník Spamavert

Doporučené příspěvky

Návštěvník Spamavert

Ahoj,

stěhuju se do nové lokality, kde bohužel není internet od kohokoli jiného, než UPC. Jelikož jsem UPC měl krátce před pár lety a udělal jsem s nimi naprosto otřesnou zkušenost, chtěl bych se zeptat, co mám udělat, abych při podpisu nové smlouvy nijak nenaletěl. Proto bych poprosil zkušenější zákazníky, aby mi poradili s následujícím:

1. Slyšel jsem, že UPC rádo dělá různé podvůdky s modemy a po přečtení různých vláken jsem se dozvěděl, že do ceny tarifu nezapočítávají vypůjčení modemu, ale nabízejí jeho odkup za celkem vysokou cenu. A to i přes to, že vlastní kabelový modem je bez poskytovatele asi naprosto bezcenné a neprodejné zařízení.

2. Viděl jsem na internetu akorát tarify s příliš dlouhými úvazky. Vzhledem k tomu, že se do naší lokality chystá Netbox, se mi to moc nelíbí. Dá se pořídit smlouva bez úvazku nebo alespoň s úvazkem zkráceným na max. 3-6 měsíců?

3. Viděl jsem, že UPC operuje s různými retenčními nabídkami a slevami. Co mi budou schopní nabídnout obchodní zástupci UPC? Mám v plánu jich pár obvolat a dohadovat se s nimi, proto bych rád věděl, na co se dají reálně usmlouvat. Chci jen a pouze internet, předběžně 40Mbit, na žádné televize a balíčky se ukecat nedám.

4. Pokud bych už byl nucen kývnout na delší úvazek, vztahuje se na UPC ta nová maximální možná sankce za předčasné zrušení, jako na mobilní operátory?

5. Na co si ještě dát pozor? Jsou nějaké další věci, které mě můžou při uzavírání/ukončování smlouvy nepříjemně překvapit?

 

Předem děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Cena za tarif je zvlášť a cena za vypůjčení modemu taky. Na vyúčtování to máš všechno rozepsaný. Samozřejmě když si modem koupíš, tak ti za pronájem neúčtujou nic.

 

Běžnej úvazek je u UPC 1 rok. U Netboxu jsou to roky 2, takže nevím co je lepší a co horší. Nebo jinak řečený, ani nevím jestli je ten Netbox takový terno. UPC má 40/4 za 449 kaček měsíčně a Netbox má 40/10 (nebo 10/40, resp. 25/25) za 450 kaček měsíčně, ale u toho UPC jako bonus ještě TV za kačku (3 měsíce, pak to zrušíš a pojede to i tak). Netbox by byl asi v pohodě, ale přece jenom se zavazovat někomu na 2 roky je už celkem dlouhá doba.

 

Obchoďák UPC ti nabídne leda to, co najdeš i na www.stabilniinternet.cz nebo na www.upc.cz a vždycky s tzv. věrnostní slevou. Pokud to vypovíš dřív, tak doplatíš předchozí období.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník warman

a ohledně úvazku - UPC nemá žádný úvazek. Můžeš využít jejich všrnostní slevu, ta platí, když jseš u UPC celý rok, ale výhodu čerpáš do začátku - napříkald se připojíš v lednu a v květnu se odpojíš, tak doplatíš 5x300(či 5x200)kč za to, žes nečerpal výhodu celý rok. Když se necháš odpojit třeba v prosinci, tak bys platil 11x300 a to už je lepší dát výpověď na leden, neboť zaplatíš jen za službu bez sankcí.

 

Výhodná cena = standardní cena - 300kč (u samotných služeb -200kč).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Spamavert

@YABAKA: Netbox _je_ takový terno. UPC má 40/4 (s takovým uploadem by se měli jít bodnout) za pětistovku (započítej pronájem modemu, vlastní kupovat nemá smysl, protože se vyplatí za strašně dlouho a navíc ho pak nikde neprodáš). Netbox má za 450,- 50Mbit s možností vlastního rozdělení rychlostí a ze zdi jim vede UTP, takže si k tomu připojím vlastní router a nemusím zbytečně živit nějaký modem pochybné značky s uzavřeným firmwarem. Tvůj argument s televizí za kačku je lichý, protože jak jsem již psal, na televizi nekoukám a i kdyby mi nabídli sto kanálů zdarma, poslal bych je s tím do háje.

 

Nicméně chápu, že někomu nabídka UPC může vyhovovat více, já mám ale odlišné potřeby a taky bych nerad z tohoto vlákna udělal nějaký poskytovatelský pissing contest; asi budu muset jít k UPC a nemá smysl se bavit o tom, kdo má lepší nabídku.

 

Situace s obchoďáky mě trošku zklamala, čekal jsem lepší možnosti vyjednávání, ale díky za informaci.

 

@warman: Díky za osvětlení situace s věrnostní slevou, chápu to tedy správně, že smlouvu můžu kdykoli ukončit, ale pokud to udělám dřív než za rok, budu doplácet rozdíl mezi plnou cenou a cenou věrnostní za již vyčerpané období, ano? A co se stane po tom roce, naskočí mi zase plná cena? Zkrátka jak je lepší nakládat s tarifem, abych zbytečně nepřeplácel?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

U Netboxu zase započítej svůj router nebo si můžeš pronajmout jejich za 39 (resp. s 802.11n a Gbps portama za 89) kaček měsíčně. A i když ho máš, tak zadarmo ti doma asi nepřistál, takže je to investice v každým případě. Rozdělení rychlosti je pak čistě marketingovej tah, dřív to Netbox neměl a nikomu to nechybělo, pak udělali ojeb s rychlostí, která je součtem down+up a vymysleli to dělení. Možná si to nějakýho vášnivýho uploadera najde, ale troufnu si říct, že naprostá většina lidí má nastavený 40/10. Taky je dobrý mít na paměti, že UPC má tarif 10/1 za 200 měsíčně a nejvyšší 250/25. Netbox začíná cenově až na 250 měsíčně za 5/5 a max. nabídne 100/100. Jasně, ty chceš kolem 40 Mb/s. Ale co když budeš chtít časem víc? Nebo ti naopak bude stačit těch 10/1?

Argument o TV ber spíš obecně, prakticky všichni doma televizor mají a UPC k tomu netu dává signál TV navíc, takže dost lidí to využije (někdo pravda ne).

 

Dost mě ale překvapuje, že se Netbox rozhoupal a zvětšuje pokrytí. Je to totiž jedna z mála firem, která může směle kandidovat na titul Stagnace desetiletí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Spamavert

Prosím, přestaň už to řešit. Router už jsem měl, stál mě kdysi osm stovek, nahrál jsem do něj vlastní FW (srovnej s UPC) a můžu ho kdykoli snadno prodat (srovnej s UPC). Nazývat možnost volby slovem "ojeb" svědčí o lecčem. Kolem 40Mbps "chci" jenom proto, že UPC nenabízí tarif s rozumným uploadem. A i tak si pohorším, těch 10/10 co mám teď plně uspokojuje moje potřeby. Jsem vášnivý uploader kvůli domácímu hostování své kolekce hudby a videa. UPC nesplňuje požadavky, které na svého ISP kladu a snažím se na tomto fóru minimalizovat negativní dopad na moje pohodlí, který bude přechod mít. Sám znám nejlíp svoje potřeby a vím, co chci.

 

Tak prosím běž trollovat někoho jiného, nebo se vrať k tématu vlákna. Děkuju za pochopení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Já to neřeším, já to vyřešený dávno mám :D Řešíš to spíš ty a za každou cenu chceš všem dokázat, že UPC je špatná volba a Netbox dobrá volba. Samozřejmě ti to neberu, je to tvoje věc, ale argumenty o prodeji routeru nebo modemu (ten od UPC se dá v pohodě prodat taky) jsou poněkud zcestný. Naopak argument o rychlosti je rozumnej, takže tím bych to uzavřel. Snad ještě maličkost - u UPC u podnikatelskýho tarifu je možný vzít 70/10 za 534 kaček vč. DPH měsíčně (první 3 měsíce to navíc frčí 140/20). Ale je tam pravda závazek stejnej jak u Netboxu, tj. 2 roky. Naopak výhodou je pak třeba 10 IP adres (z toho jedna pevná).

 

http://business.upc.cz/zivnostnici-podn ... /internet/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

 

řeším takové dilema. Mám od UPC 30mbit se slevou za 387 Kč i s modemem. Tato nabídka poběží ještě cca 3 měsíce.

Dostal jsem od operátora nabídku buď přejít na 40mbit(cena byla myslím podle akce, kterou mají teď pro nové zákazníky, tzv. 300 Kč na první 3 měsíce atd. ) a nebo můžu jít na 10mbit za 250 Kč i s modemem. Jenom je tam háček, že je to v rámci věrnostního programu na 1 rok(pokud bych to ukončil dříve, tak zbytek doplatím, tzv. 200 Kč * počet měsíců)

 

1. Vztahuje se podle nového pravidla, že nemají právo při odstoupení od smlouvy po mne chtít doplatit všechny měsíce, ale jen ty dle zákona? (tuším 20%)

2. Pokud bych vydržel s momentální slevou, tak jaké bych měl pak možnosti? Pokračovat v 30mbit(který již se nenabízí)? Je možné potom v rámci retence zkusit novou slevu?

Jde mi o to jaký je rozdíl mezi Věrnostním programem a Slevou z hlediska výpovědi smlouvy. Pokud bych vypovídal smlouvu při Slevě, tak zřejmě nic nedoplácím.

 

Děkuji za názor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...