Návštěvník JJ Odesláno 11. dubna 2014 Sdílet Odesláno 11. dubna 2014 (upraveno) V domácnosti 1 mám: Tarif 40/4, novou UPC krabičku Technicolor přepnutou do režimu bridge, za ní vlastní krabičku Linksys, která mi dělá NAT a DDNS. Za NATem mi běží PC s VPN serverem (Win Vista). V domácnosti 2 mám: Tarif 30/1 a UPC krabička Scientific Atlanta, za ní vlastní krabička Linksys, která dělá NAT. Z domácnosti 2 se připojuji na VPN server v domácnosti 1. Měl bych tedy dosahovat rychlosti 4/1 Mbps. A tuhle rychlost opravdu +/- dosahuji ve všech testech rychlosti. Reálná rychlost downloadu je ale pod 512 Kbps, upload je ještě nižší. Zkoušel jsem všechny možné rychlé servery, zkoušel jsem přímo stahovat z PC v domácnosti 1. Je to normální? Vypadá to, jako by UPC ořezávala VPN provoz na 512 Kbps, ale na všech možných serverech testujících rychlost měla výjimka a nechala to tam projít naplno. Je to možné? Mám to řešit s UPC? Nebo je problém v nastavení nějaké krabičky? Díky za reakce. Upraveno 12. dubna 2014 uživatelem JJ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 11. dubna 2014 Sdílet Odesláno 11. dubna 2014 Zkuste nejdříve napojit PC přímo do modemu a otestovat stahování. Jestli půjde normální rychlostí, bude problém kdesi v nastavení LinkSysu. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník JJ Odesláno 11. dubna 2014 Sdílet Odesláno 11. dubna 2014 1) V nastavení linksysu (v domácnosti 1) jsem již dříve zkoušel nastavovat QoS na vypnutou, nebo ji zapnout a nastavit velikost uploadu na 4096 kbps. Žádná změna. To je tak jediné nastavení, které by to IMHO mohlo nějak ovlivňovat. Ale jinak - pokud to není zřejmé, tak tím linksysem ten 4 Mbit upload opravdu proteče - pokud zkouším některý z testů rychlosti připojení (což je HTTP provoz). Reálný http provoz (stahování skutečných souborů ze internetových serverů, nebo souborů z vlastního VPN serveru v domácnosti 1 se ale přes 512 Kbps nedostane (a z toho internetu je to taktéž HTTP provoz) - pokud by někdo čekal zradu, že mi linksys ořezává rychlost na různých protokolech/portech. 2)Přesto jsem zkusil v obou domácnostech vyhodit linksys a připojit oba počítače napřímo za UPC krabičky v režimu bridge. Tady ale selhávají mé administrátorské schopnosti. Na VPN server v domácnosti 1 jsem se potom připojil - ale nebyl jsem schopen nic - přistoupit k internetu, ani sdíleným složkám. Nevím jak ve Win Vista funguje routování a NAT - s tím nastavením, co jsem tam měl, tak to nefungovalo. Já to s linksysem dělám tak, že v nastavení VPN nastavím pro klienty IP adresy z rozsahu, který přiděluje ten linksys a pak vše funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník JJ Odesláno 12. dubna 2014 Sdílet Odesláno 12. dubna 2014 Tak jsem dneska zkoušel v domácnosti 1 odstavit Linksys, nastavit TC7200 jako router, nastavit na něm přesměrování portů na příslušné PC, vypnout firewall, ověřit, že je políčko PPTP zaškrtlé - a připojit se k VPN. A nic - přes ten technicolor jsem se nedostal. Má někdo zkušenost, jak nastavit TC7200, aby za ním fungoval VPN server? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.