Návštěvník Já Odesláno 18. května 2014 Sdílet Odesláno 18. května 2014 Ještě by mě zajímalo, protože se v sítích nevyznám jestli ten bridge mód bude mít pro mě nějakou změnu v něčem..Zatím jsem si ničeho nevšiml a vše šlape jak má, ale jestli můžu něco očekávat..Znamená to laicky řečeno, že router od UPC teď prostě slouží pouze jako modem ? Jak je to třeba se zabezpečením ? Když mám v síti dva routery, je to pro mě lepší třeba, co se týče zabezpečení ? Anebo stejně, polud by se někdo teoreticky dostal k UPCmodemu, tak už pak může ovládat clou síť anebo stejně narazí u mého asus routeru ? Omlouvám se za blbé otázky, ale já i když se snažil dostat do sítí, tak jsem vždycky ztroskotal na pro mě plno neznámých výrazech a skyž jsem si začal o tom výrazu něco zjišťovat, tak tam bylo dalších X výrazů na další neznámé výrazy Děkuji za trpělivost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 18. května 2014 Sdílet Odesláno 18. května 2014 wifi modem v režimu bridge je jenom modem... do vnitřní sítě se zvenčí nedá dostat (ani přes wifi modem), pokud nejsou otevřený potřebný porty nebo neni chyba v zabezpečení... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
retron Odesláno 18. května 2014 Sdílet Odesláno 18. května 2014 jo jenom pozor u Technicoloru ikdyz se prepne do bridge modu stejne se musi wifi vypnout manualne Citovat 150 Mb/s - Komplet Compal bridge, 4x CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník sniff Odesláno 19. května 2014 Sdílet Odesláno 19. května 2014 S dovolením se k tomuto tématu přifařím... Dnes mi též přivezli onen Technicolor - přešel jsem na Optimum business (140/20 Mbit), prý pevná IP, 10 emailů, 2 GB na web atd... Mno - velmi brzo jsem zjistil, že jako router ta škatulka nestojí za nic - ty možnosti nastavení jsou opravdu malé... Mě konkrétně hlavně vadí to, že u DHCP serveru evidentně není možnost přidělovat IP podle MAC... prostě si to DHCP server přiděluje podle sebe. Také nejde změnit rozsah interních adres z jejich 192.168.0.x na jiný... respektive jde, ale nejde to uložit Mám poměrně rozsáhlou interní síť, v ní dost různých pravidel a nemám chuť vše převádět z dosavadního rozsahu 192.168.2.x ... Prostě velmi brzy jsem se nakrknul, přepnul modem do bridge módu - a připojil starý router. A vše jede jako dříve Tak - to je samozřejmě dočasné řešení - starý router je opravdu starý, ještě jen se 100 Mbity LAN... a datová propustnost z WAN je jen nějakých 40 Mbit... jen to tak zatím je, než koupím nějaký nový router... Může někdo poradit nějaký router dobře spolupracující s tím Technicolorem? Má představa je samozřejmě 1 Gbit LAN, stačí 4-5 těch RJ45, samozřejmě s firewallem, propustnost by měla odpovídat těm 140 Mbitům... Wifi mi stačí klidně jen 2,4 GHz - doma mám vše jen na tyto kmitočty, jen telefon umí i 5 GHz. Je tam potřeba DHCP server, který umí přidělovat i pevné IP adresy podle MAC! Potřebuju tam samozřejmě i mapování portů... v síti mám i server. Další "atrakce" jako USB k připojení disku a případnému provozu FTP atd. být můžou, ale není nutné... Ještě pár dotazů k tomu bridge nastavení: - jak je to tam s tím slibovaným pevným IP? Přidělí se zařízení připojenému třeba k LAN1, nebo jak jinak? Jak jsem pozoroval, každému LAN přidělí jinou veřejnou adresu... - jde používat i ta vestavěná wifi? Že bych ji používal třeba pro hosty - aby byli mimo mou interní síť... na jiném rozsahu... No - zatím vše - třeba mi někdo dobře poradí Předem díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 20. května 2014 Sdílet Odesláno 20. května 2014 http://www.czc.cz/tp-link-tl-wr1043nd/68414/produkt A pokud chceš sólo WiFi pro hosty, tak TP-Link 3600, 4300 nebo Archer C2, C7. Mají funkci Guest Network (bacha, model 4900 to neumí). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník sniff Odesláno 21. května 2014 Sdílet Odesláno 21. května 2014 Tak nakonec jsem koupil ten TL-WDR4300 - a jsem spokojen. Je kurevsky rychlý Konečně mám doma opravdu gigabitku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 24. května 2014 Sdílet Odesláno 24. května 2014 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.