Návštěvník lada-vir Odesláno 29. července 2015 Sdílet Odesláno 29. července 2015 V nastavení sítě podrž chvilku UPC Wi-Free a pak dej Upravit síť a tam můžeš nastavit jak celtifikát tak i metoda PEAP a ověření fáze 2 MSCHAPV2.Tak i jméno a heslo. Vše popsáno na stránkách UPC http://www.upc.cz/pece-o-zakazniky/stavajici-zakaznik/wifree/#co_potrebuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník warman Odesláno 29. července 2015 Sdílet Odesláno 29. července 2015 To je stejně vtipný, jak na adnroidu, aby byl přístup přes upc wifree zabezpečen, se musí udělat nějakých 13 kroků a s Windows phone 8.1 či 10 stačí udělat jen 3 (podle návodu 4) kroky a zeptá se, jestli chcu certifikát nainstalovat, nebo ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 29. července 2015 Sdílet Odesláno 29. července 2015 Tak dle info od UPC je všechno jinak! Bez certifikátu není možné se připojit! A ti, co si myslí, že se připojili, tak se mýlí(taky jsem se domníval, že jsem se připojil bez certifikátu), ale technickou podporou ověřeno, že certifikát se alespoň v případě Androida stáhne a nainstaluje sám, pokud nemáte povolené zabezpečení Pinem nebo gestem. Já to zatím zkoušel na starém Samsungu Galaxy Ace a nenašel jsem ani, kde ten nainstalovaný certifikát je, ale prý určitě tam je. Bez certifikátu se dá připojit úplně v pohodě, info UPC kecá. Ten certifikát je opravdu jenom k tomu, aby se aktivoval PIN na telefonu jako ochrana proti zneužití. A samo se neinstalovalo zcela jistě nic, takto Android nefunguje ani v případě UPC, že by něco sám tahal (když je nastavený stahování a instalace všeho pouze s výslovným souhlasem uživatele). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník computerboy Odesláno 29. července 2015 Sdílet Odesláno 29. července 2015 YABAKA: Ale v případě Win 7 to bez certifikátu už nejde že? Nebo taky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 29. července 2015 Sdílet Odesláno 29. července 2015 V NB s W7 mně to zatím nešlo, ale nějak nebyl čas se tomu věnovat. Nebo jinak řečeno, když mobil s Androidem připojeným na Wi-Free propojím kabelem s NB, tak si udělám datový připojení taky, takže přímo v NB už jsem to pak nepotřeboval řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Pavel22 Odesláno 29. července 2015 Sdílet Odesláno 29. července 2015 V nastavení sítě podrž chvilku UPC Wi-Free a pak dej Upravit síť a tam můžeš nastavit jak celtifikát tak i metoda PEAP a ověření fáze 2 MSCHAPV2.Tak i jméno a heslo.Vše popsáno na stránkách UPC http://www.upc.cz/pece-o-zakazniky/stavajici-zakaznik/wifree/#co_potrebuji Měl jsi pravdu: záhada vyřešena, já nepoznal že obrazovku můžu SCROLLOVAT(posunout) dolů(a pak je vidět i to polčíko s heslem!), hold Android mám jen 2měsíce(a předtím jsem byl na WindowsPhone). Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník computerboy Odesláno 30. července 2015 Sdílet Odesláno 30. července 2015 V NB s W7 mně to zatím nešlo, ale nějak nebyl čas se tomu věnovat. Nebo jinak řečeno, když mobil s Androidem připojeným na Wi-Free propojím kabelem s NB, tak si udělám datový připojení taky, takže přímo v NB už jsem to pak nepotřeboval řešit. Ale tam už zřejmě dochází ke ztrátě rychlosti oproti tomu, když by jsi se připojil přímo na Wi-Free notebookem. Jinak to už můžeš rovnou z toho Androidu to připojení nasdílet přes Wifi a nemusíš ani připojovat kabel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 30. července 2015 Sdílet Odesláno 30. července 2015 Jen trochu rozumný telefon rozhodně na připojení 10/2 Mbit nebude příčinou nižší rychlosti. Pokud je telefon připojen na wifi a chci to sdílet, tak logicky musím jinak než přes wifi, protože wifi už je obsazeno, tedy musím použít kabel, eventuálně Bluetooth. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník computerboy Odesláno 2. srpna 2015 Sdílet Odesláno 2. srpna 2015 Pokud vypnu na modemu Wifi a mám povolenou Wi-Free, tak i přesto se na mou Wi-Free může někdo připojit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 2. srpna 2015 Sdílet Odesláno 2. srpna 2015 Wi-Free nemůžeš uživatelsky nijak ovládat, leda úplně zakázat. Jedinou výjimkou je stav, kdy máš ke svý WiFi připojeno 5 a více zařízení, pak by Wi-Free mělo každýmu, kdo se chce připojit, zahlásit omezený připojení. Ale to není regulace v pravým slova smyslu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.