Návštěvník lada-vir Odesláno 15. července 2015 Sdílet Odesláno 15. července 2015 ja taky notas s W8 v pohode uplne, tablet Android 5.1 s celtifikatem, bez jsme měl problem, telefon android 4.3 bez celtifikatu v pohode, tak take netusim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 15. července 2015 Sdílet Odesláno 15. července 2015 Taky jsem se úspěšně připojil - mobilem s Androidem 4.2.2, stačilo jen zadat přihlašovací jméno a heslo. Jinak pár postřehů - mám modem v bridge módu a možná proto jsem na Wi-free dostal veřejnou IP adresu, asi jich v UPC mají dost . Taky jsem zkoušel aktivovat na modemu svou wifi (jinak ji mám vyplou, mám vlastní wifi router) a nastavit ji na 5GHz - překvapivě to šlo a Wi-free začala taky vysílat na 5GHz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 15. července 2015 Sdílet Odesláno 15. července 2015 Tak po resetu modemu upc, jsem se nemohl přihlásit. Byl nastaven v default modu, v návodu jsem našel, že je bez login názvu a heslo je taky prazdné. Bezpečnost nadevše. Pak už se šlo přihlásit a wifi vypnout. Před několika léty šlo wifi chytit za jednou zdí paneláku s asi 60% silou či kvalitou (nevzpomínám si). Dnes za zdí ani ťuk, pouze asi 1-2metry od modemu na dohled všech pět čárek. Panelák je prošpikován upc vedením z venku a po zateplení i zevnitř, ale vzhledem že signálu je překážka jeden panel, tak je to jen o dalším rušení pásma mnoha upc modemy a že by někdo cizí chytil signál, snad jedině omylem a na nízké rychlosti. V podmínkách WiFree bod 12. Minimální rychlost není zaručena, resp. činí 0/0 Mbps. Takže podle příspěvku od BooTCZ » stř, 15.7.2015, 22:06, pokud rychlost WiFree ovlivňuje rychlost WiFi, pak ať WiFree táhne do pekel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 Že tě to tak vzrušuje, když net od UPC nemáš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lada-vir Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 Mě se ta služba zamlouvá, včera v autě průjezd ulicí kolem baráků na sídlišti jsem dost často chytil nějakou. PS: mám jedinou výtku a to když se připojím tabletem se zapnutím celtifikátem tak mi hlásí upozornění že moje aktivita muže být monitorována 3tí stranou. V notasu s W8 ho nepotřebuji mobil s Androjdme 4.3 taky ne tak proč ho v Androjdu 5.1 Lolipop potřebuje a to ještě někdy to jde připojit i bez něj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 To že naskenuješ SSID ještě neznamená, že se použitelným způsobem připojíš. Te kecy o monitoringu třetí stranou tam mám taky a naskočí to jako notifikace po každém startu. Mě se nepodařilo připojit se ani Androidem ani PC s Windows 7, ten postup je dost šílený, je fakt že sem tomu moc času nedal, ale říkám si, jestli skutečně nemohli použít nějakou CA, která bývá v systému. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 Tak po telefonátu na upc, kde mě řekli že se sice můzu odhlásit z wi-free, ale modem je jejich a proto bude dále wi-free poskytovat ostatním končím. Zbývají mě 2 měsíce do konce roční věrnostní slevy, tak to ještě doklepu abych nemsuel zpětně doplácet 10 měsíců, ale modem vytahuji ze zásuvky v momentě, kdy ho nepoužívám nebo nejsem doma. Takovéto jednání se zákazníky teda ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 A co je na tom tak pobuřujícího? Omezuje Vás nějak to, že tam běží separátní síť? Třeba mi něco uniká, ale dle mě děláte z komára velblouda. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 Nedůvěřuji tomu z hlediska bezpečnosti (cizí lidé se připojují na můj modem, stačí nějaký exploit a dostanou se do vnitřní sítě), a z hlediska dohledatelnosti (někdo udělá nějakou prasárnu, připojený přes wi-fee na můj modem a popotahovaný budu já protože to šlo z mého modemu). Teorie říká že tohle je vyřešené, ale v praxe je něco jiného. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 Takže je v pořádku, když platíme za pronájem zařízení, které pak UPC dává k využití jiným klientům? Je v pořádku, že na nás je placení energie, ač třeba tuto jejich službu nikdy nehodláme využívat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.