Návštěvník Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 Ano, pokud bych o takovou "směnu" stál, byla by mi nabídnuta a já souhlasil, pak je to v pořádku. Jenže já cizí modem nikdy nevyužiji a nevím, proč bych si měl případně komplikovat život kvůli "kolemjdoucím" a vyjádřil jsem nesouhlas. Pokud je pravdivý příspěvek výše, že UPC všechny pronajaté modemy zapnula automaticky (přes odpor vyjádřený v dotazníku), pak se jedná o lumpárnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 Podle bodu 13 podmínek 13. Jak službu UPC Wi-Free odhlásitSlužbu UPC Wi-Free můžete kdykoliv odhlásit v aplikaci Moje UPC, na kterou naleznete odkaz na našich webových stránkách http://www.upc.cz, pod záložkou Wi-Free. Službu Vám odpojíme nejpozději do 10 kalendářních dnů po jejím odhlášení. Po odhlášení služby UPC Wi-Free bude Vaše zařízení odpojeno od sítě UPC Wi-Free a nebudete se moci k síti UPC Wi-Free připojit na zařízení jiných uživatelů. Službu UPC Wi-Free si můžete opět aktivovat prostřednictvím aplikace Moje UPC. Čili bych tomu dal čas, jednak na to mají 10 dní a jednak teprve včera to plošně spustili a předpokládám, že přednostně se budou řešit podstatnější nefunkčnosti. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 Nezlobte se Marku, ale zapůjčení opravdu není totéž co pronajmutí. Já platím - já užívám. Hotovo. Nikdo jiný bez mého souhlasu nemůže mít na mnou pronajatou věc nějaký nárok. Je to stejné, jako byste si pronajal byt a majitel, který od vás inkasuje nemalé nájemné, by vám dal do jedné z místností dalšího spolubydlícího. Nevadilo by vám to? A zaplatil byste bez mrknutí oka jeho spotřebu energie a vody? Nebál byste se, že ve vámi pronajatém bytě bude provádět nějakou nelegální činnost a vy byste mohl díky tomu následně mohl mít nějaké oplétačky s policií? Vy platíte a užíváte. To je v pořádku. WiFree Vás nijak neomezuje. To co vám UPC garantuje za Vaše peníze dostáváte. Spíše bych to přirovnal k tomu, kdy máte v RD pronajatý pokoj a pronajímatel pronajme ještě vedlejší pokoj. Ještě jednou, šířit zbytečnou paniku kvůli tomu, že někdo na WiFree bude dělat neplechu a odnese to ten, na koho je ta smlouva je blbost. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Oval Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 (upraveno) ... Pokud je pravdivý příspěvek výše, že UPC všechny pronajaté modemy zapnula automaticky (přes odpor vyjádřený v dotazníku), pak se jedná o lumpárnu. Nevím jak ostatní s odkoupenými zařízeními, ale mě WFree UPC zapnula, i když modem mám odkoupený a wifi nepoužívám a nemohu používat, protože inet od upc nemám. Vypnutí WFree jsem musel řešit skrz centrum UPC, protože v modemu wifi vypnout nešla, viz. moje předchozí příspěvky (ještě jako neregistrovaný). Jo a žádný dotazník mi dostupný není, nebo nebyl. Upraveno 16. července 2015 uživatelem Návštěvník Citovat - - - - Praha 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 xtondo: Ano, jeví se to srozumitelné, proto mne zarazil dřívější příspěvek, dle kterého UPC službu zapnulo automaticky a i proti odporu zákazníka na pronajatém modemu. A nyní se můžeme dohadovat nad slovíčky "bude Vaše zařízení odpojeno " - myslí se tím zařízení, které zákazník užívá, či jen takové, které vlastní? A ten kdo není vlastníkem zařízení se sice může odhlásit od této služby, ale modem v jeho domácnosti bude k dispozici i ostatním? Nebo se i pronajaté zařízení odřízne? Volal jsem na UPC Business a ptal jsem se na to. Slečna pravila, že se zařízení odpojí, ale po přečtení výše zmíněného příspěvku pravila, že to zjistí u techniků a zavolá mi. Samozřejmě se již neozvala. Tak nevím... Marku: Zanechme tedy diskuze o nemovitostech - já si pronajal zařízení potřebné pro internetové připojení ke svému počítači. UPC mne DONUTILA nechat si vyměnit modem za jiný a ten nyní chce zneužívat k poskytování mně nepotřebných služeb a to na můj úkor. Píšete, že mne WiFree nijak neomezuje a já s tím nesouhlasím. Sami přiznávají, že může omezovat domácí síť a že modem spotřebuje vyšší množství energie. Není podstatné o kolik korun se mi provoz prodraží, podstatné je, že se prodraží. Nechť UPC zruší poplatek za pronájem zařízení a neřeknu ani slovo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Oval Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 ... To smí či nesmí majitel dělat s pronajatým zařízením je předmětem konkrétní smlouvy, čili záleží na tom co je ve smlouvě/VOP. A předpokládám, že to UPC bude mít ošetřené. Ve smlouvě mají pokutou ošetřené pouze vrácení zařízení v čas a v "pořádku". V aktuální smlouvě jsem nenašel nic o tom, jaké služby v pronajatém, nebo odkoupeném zařízení, může UPC bez vědomí uživatele provozovat, v současnosti se jedná o WFree, v budoucnosti by mě nepřekvapila a jak by se asi uživatelům a obhájcům UPC s WFree bez vědomí uživ. líbilo třeba "těžba bitcoinu... ". Citovat - - - - Praha 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Oval Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 xtondo: ...Marku: ... Nechť UPC zruší poplatek za pronájem zařízení a neřeknu ani slovo... Zrušit poplatek za pronájem mohou, i to dělají, ale pronájem promítnou do celkové ceny, takže ono to vyjde nastejno. Citovat - - - - Praha 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 Tak jsem nevydržel a zavolal na UPC znovu. Dle tvrzení telefonistky zapojení proti vůli uživatele možné není. Nechal jsem si zkontrolovat domácí i firemní modem, prý žádné WiFree. Tak snad do toho nebudou hrabat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BimboCZ Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 Já nevím. Místo toho aby ste byli rádi že až půjdete po městě tak nemusíte čerpat mobilní data, tak hledáte v tom negativa. Tuhle službu využívám cca měsíc a půl k naprosté spokojenosti. Připojím se skoro všude a výrazně ušetřím za data. Citovat Basic - - Compal CH7465, CA modul Plzeň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 16. července 2015 Sdílet Odesláno 16. července 2015 Pro získání představy o možnostech UPC Wi-Free přikládám několik obrázků. Sám mám modem bez wifi, takže se mě případné problémy zase tolik netýkají... Přijímač signálu ... AC600 Wireless Dual-Band Mini USB Adapter, 4. patro paneláku severní strana (Google Earth 50°38'55 13°50'57), vzdálenost od mého wifi routeru cca 7 m. Signál z mého routeru je v celém bytě mezi -45 a -50 dBm (měřeno iphonem HTC), na AC600 adaptéru většinou -45 dBm při SNR 100 dB ... Na obrázku 1 jsou přijatá data AP, načtená za několik minut. Po spuštění programu Acrylic se při prvním skenu načte cca 10-15 AP, postupně až cca 30 AP, ovšem zajímavé jsou jen ty, jejichž síla signálu (RSSI) neklesá pod -72 dBm při ještě přijatelném SNR (na obrázku jsou AP setříděné právě podle RSSI). Ona zelená čára v grafu je úroveň signálu z mého AP (routeru), stejná pro 2,4 i 5 MHz. Obrázek 1 [album]416[/album] Na dalším obrázku je lépe patrné kolísání signálů jednotlivých AP v čase. Obrázek 2 [album]411[/album] Na obrázku 3 je hnědou čarou zvýrazněn signál AP UPC Wi-Free. Obrázek 3 [album]412[/album] Z dalšího obrázku je patrné obsazení jednotlivých kanálů v pásmu 2,4 MHz. Obrázek 4 [album]413[/album] a obsazení kanálů v pásmu 5 MHz je zde. Na posledním obrázku jsou načtená data AP UPC WI-Free. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.