Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Musím nově propojit koncovou zásuvku s průběžnou zásuvkou. Nyní tam mám kabel silný cca 7 mm na kterém je napsáno "Belden cable NL H126 DOO 074-57 DuoblondPlus BTT PVC 18 EN-50117-2-4 class A 01-06". Je na ohyb takový tvrdý.

Potřebuji nový kabel cca 15 m dlouhý a pokud možno slabší (poddajnější pro vedení v podlahové liště).Jinak se spojením nemám problémy, takže nemusí být asi nějak extrémně kvalitní (drahý). Co by jste mi doporučili ?

Odesláno
Musím nově propojit koncovou zásuvku s průběžnou zásuvkou. Nyní tam mám kabel silný cca 7 mm na kterém je napsáno "Belden cable NL H126 DOO 074-57 DuoblondPlus BTT PVC 18 EN-50117-2-4 class A 01-06". Je na ohyb takový tvrdý.

Potřebuji nový kabel cca 15 m dlouhý a pokud možno slabší (poddajnější pro vedení v podlahové liště).Jinak se spojením nemám problémy, takže nemusí být asi nějak extrémně kvalitní (drahý). Co by jste mi doporučili ?

nějak nerozumím té druhé části, že nemáš problém se spojením.

Pokud dáš slabý kabel bude mít větši utlum a pokud bude méně kvalitní (nejspíše bude mít horší stínění) může dojít k rušení signálu .. Takže osobně bych na kvalitě kabelu vůbec nešetřil.

A mimo jiné každý kabel má v katalogovém listu doporučný poloměr ohybu bez porušní stínění. Takže tam to určitě najdeš.

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno

Tak dobře asi jsem to špatně formuloval. Hledám kábel, který je kvalitní, ale pokud možno slabší tj. cca 5 mm a zároveň pokud možno ohebný.

Doufám, že neznamená, že čím je silnější kábel, tím je kvalitnější.

Odesláno

Prakticky ano :) čím lepší stínění, tím bývá silnější kabel.

Minimálně potřebujete 2x stíněný kabel, lépe 3x stíněný.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

5mm koax. kabel s 3x stíněním je např. od Emosu CB500. Používáme na vnitřní rozvody (v bytech) pro STA. Nikdy s ním nebyl problém, útlum naprosto odpovídá údajům výrobce a i kabely od jiných výrobců (renomovanějších značek) jsou shodné. Pokud je u tebe na první ÚZ od UPC dostatečný signál, pak útlum na délce 15 bude na nejvyšším kmitočtu tv pásma (860MHz) cca. 4,5dB, takže naprosto zanedbatelná ztráta. S koaxem 7mm od stejného výrobce (např. CB113 - bílý, rovněž 3x stíněný ) by útlum na této frekvenci byl cca. 3dB. S klidným svědomím (při dodržení úrovní na ÚZ ze strany UPC) použij mnou doporučený CB500!

Odesláno

Nikde nemůžu najít 5 mm koax. kabel s 3 x stíněný Emos CB500. Co jsem našel tak je vše jen 2x stíněný. Můžeš mi sem hodit aspoň jeden odkaz ? Díky.

Odesláno

Nevím co píšou na webech, ale CB500 má stínění tvořené jednou vrstvou stínící fólie, opletením a druhou vrstvou fólie. Nesmíš dát na to co tvrdí na svých webech různí podavači, přeprodejci a kšeftmani, kteří ani nevědí co prodávají. Bohužel i na webu Emosu to mají uvedeno špatně (byť jsem je už na to několikrát upozornil přes mě přiděleného obchoďáka). Proto nevěř těmto "povídačkám" a koax CB500 použij. Na tomto odkazu je na obrázku to trojité stínění jasně vidět, byť v popise je napsano něco jiného :D:D : http://shop.emos.cz/zbozi/2305500000-ko ... b500-100m/

Odesláno

Použít se dá i Belden H 121, Cu nebo Al fólie je dostatečně odolná vůči vnějšímu rušení. Ostatně teď tam má Belden H 126 a fachá to, takže s H 121 bude taky.

• po měsících...
Odesláno

Zdravím, mám podobný dotaz jako autor tohoto příspěvku. V bytě mám natažený koax CB-100F. Bude tento kabel OK pro UPC internet? V předsíni je krabice a tak jsem si myslel, že UPC by se z chodby napojilo přímo na tento kabel. Teď je na něm zapojený rozvod ze společné antény. Bude UPC souhlasit se zapojením na tento kabel a nebo budou chtít tahat svůj vlastní? Díky

Odesláno

UPC ti dá nejspíš zásuvku do předsíně, kde to máš teď a další rozvod po bytě už je jim ukradenej neboli je to tvůj problém. Kabel od Emosu je v pohodě.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague