Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Můžete mě taky poradit pllls..ode dneška je akce pro všechny zvýšenína 100Mbit, ale mě se to nedaří dosáhnout. Modem jsem restartoval - mám Cisco a ntb Mac Air 2013, takže vše v pohodě, ale rychlost na Wifi jen kolem 12Mbit :( V routeru jsem koukal a nastavil 5GHz a jedu na 802.11n a stejne žádne zlepšení...dáky za rady či tipy..

Odesláno

Rychlost 12Mbit je hodně málo. Na jiném zařízení je rychlost jiná? Co rychlost přes kabel?

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

Mac Air nemá kabel :-D

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj mam malej dotaz, po tom navyseni rychosti na 120mb po pripojeni k wifi routru nedosahnu rychlosti jakou navysili. Zkousel jsem to bez routru primo do pc a rychlost byla 120mb v pohode, mam routr tp-link 741nb, ale co jsem si zde precetl, tak je mozne, ze kdyz na routru je kabel cat 5. a na modemu od upc je 5e. ze ta rychlost spadne o 30 mb? diky za kazdou odpoved

Odesláno

tp-link TL-WR741ND má jen 100 Mbit/s porty, takže skrz něj víc než něco lehce na 90 Mbit/s prostě neprotáhneš.

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany
Odesláno

dik za odpo. mas pravdu ja si toho nevsiml. Hold ten mesic nejak preziju potom mam klasickou rychlost 60mb tak to utahne. diky

• po měsících...
Odesláno

Zdravím, prosím o informaci: mám wi-fi router ASUS RT- N12.Zvládne využití max.rychlosti stahování ,které umožňuje Kombi komfort 120+,nebo je nedostatečný ? Děkuji.

Odesláno

Ve specifikaci má Asus RT-N12 rychlost 300 Mb/s . Takže s tím dosáhnu pouze 100 Mb ?

Odesláno

1. Rychlost WAN i LAN ethernet portů je 100 Mbit/s

2. Wifi rozhraní má sice specifikováno 300 Mbit/s, ale reálně se dá dosáhnout tak 40 % této hodnoty, což je 120 Mbit/s, čili i ta wifi je na hraně.

Logicky sec uplatní menší hodnota, takže po odpočtení režie z toho reálně ve směru WAN -> Wifi protáhneš 90 - 95 Mbit/s, za předpokladu odpovídajícího adaptéru v PC, přiměřeně nezarušeného prostředí a pokud to routovací čip utáhne.

Čili na 100 % to nevyužiješ, přijdeš tak o 25 Mbit/s, ale jelikož nejnižší levnější rychlost je 40 tak bych to asi nechal tak. Nebo můžeš vyvalit několik tisíc za lepší router s gigovými porty a rychlejší wifinou a případně i za adaptér do PC.

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague