Přejít na obsah

Rozbočovač TV/NET

Doporučené příspěvky

Návštěvník LosGalacticos

Dobrý den,

rád bych se informoval na možné způsoby řešení mé situace. Po rekonstrukci bytu mám do každé místnosti natažený koax (tv zásuvka) a datový kabel (datová zásuvka). Nyní potřebuji zapojit rozbočovač u skříně s jističi, tj. přívod od upc - 1 kabel. Problém je že do vývodu musím zapojit 2x koax a 2x datovy kabel. Co jsem se dival na rozbočovače v Bauhasu tak všechny mají konektory pouze na koax. Nejsem si jistý ale upc asi vede i net koaxem, ze? Protože přivod do modemu byl koaxem až z něj jsem šel do routeru datovým kabelem. Toto ve mě ale vzbudilo dojem že jsem něco nedomyslel....

Kdybych přivedl net koaxem do modemu a následně přes datový do routeru a pak dám...pc apod - v tomto případě ale nevyužíji datové zasuvky které jsou v pokojích protože jsem je nijak nezapojil??...rád bych ale využíval ty datové zásuvky v pokojích pro TV a PC....to asi znamená že modem by musel být u rozbočovače a následně bych si na datovou zasuvku v pokoji mohl napojit router - pc a v druhém televizi na net...

Předem děkuji za jakoukoliv rady a postřeh...

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4410-rozbo%C4%8Dova%C4%8D-tvnet/
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

UPC skutečně šíří po jediném koaxiálním kabelu všechny své služby (analog tv, DVB-C, DVB-T, internet, telefon). Přívodní kabel bývá ukončen účastnickou zásuvkou, rozhodně jen tak netrčí do prostoru. Účastnická zásuvka (je majetkem UPC) obsahuje výstup pro TV (analog i DTV), výstup pro rádio a vstup/výstup pro internet. Do výstupu pro tv zapoj rozbočovač a do něj oba kabely.

Do konektoru pro internet připoj kabelový modem a do jeho čtyř LAN výstupů pak jednotlivě každý "datový" kabel - předpokládám, že jsi měl na mysli UTP kabel zakončený konektorem RJ45...

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4410-rozbo%C4%8Dova%C4%8D-tvnet/#findComment-74054

Návštěvník YABAKA
Dobrý den,

rád bych se informoval na možné způsoby řešení mé situace. Po rekonstrukci bytu mám do každé místnosti natažený koax (tv zásuvka) a datový kabel (datová zásuvka). Nyní potřebuji zapojit rozbočovač u skříně s jističi, tj. přívod od upc - 1 kabel. Problém je že do vývodu musím zapojit 2x koax a 2x datovy kabel. Co jsem se dival na rozbočovače v Bauhasu tak všechny mají konektory pouze na koax. Nejsem si jistý ale upc asi vede i net koaxem, ze? Protože přivod do modemu byl koaxem až z něj jsem šel do routeru datovým kabelem. Toto ve mě ale vzbudilo dojem že jsem něco nedomyslel....

Kdybych přivedl net koaxem do modemu a následně přes datový do routeru a pak dám...pc apod - v tomto případě ale nevyužíji datové zasuvky které jsou v pokojích protože jsem je nijak nezapojil??...rád bych ale využíval ty datové zásuvky v pokojích pro TV a PC....to asi znamená že modem by musel být u rozbočovače a následně bych si na datovou zasuvku v pokoji mohl napojit router - pc a v druhém televizi na net...

Předem děkuji za jakoukoliv rady a postřeh...

TV připojuješ koaxiálem, PC připojuješ UTP kabelem. Jinak nelze. Takže někde u rozvaděče, kam máš vytažený všechny kabely, dáš zásuvku od UPC, z ní výstup TV připojíš na koaxiály směrem k televizorům a datovej výstup ze zásuvky UPC dáš do kabelovýho modemu, z něho do routeru (pokud to nebude kombo obojího) a z toho pak napojíš UTP do datových zásuvek.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4410-rozbo%C4%8Dova%C4%8D-tvnet/#findComment-74055

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...