Návštěvník aleshak Odesláno 29. srpna 2014 Sdílet Odesláno 29. srpna 2014 Ahoj, nedavno jsem si zařídil internet od UPC (40mbit) a dostal modem Technicolor 7200. Potřebuju se zvenčí dostat na svůj NAS, čili jsem modem přepnul do bridge módu a za něj dal router Netgear WNDR3800. Internet mi normálně funguje, k NASu se připojím v rámci lokální sítě bez problémů. Ale připojit se zvenčí funguje pouze v případě, že je k routeru připojeno jediné zařízení (tj. NAS). Pokud jsem připojen k lokální síti ještě notebookem, pak při pokusu připojit se na NAS z tohoto notebooku dostávám hlášku "ssh: connect to host xx.x.xx.xx port yyyy: Connection refused". Přijde mi, jakoby router přesměroval požadavek nikoliv na NAS, ale právě na notebook. V nastavení přesměrování portů mam přitom cílovou IP nastavenu správně, dříve u starého poskytovatele mi to fungovalo bez problémů a i teď se na NAS dostanu např. z práce. Problém nastane až tehdy, pokud bude někdo doma a připojí se k síti mobilem/notebookem. Netušíte někdo, čím by to mohlo být způsobené? Přijde mi, že ani bridge mód ani 1 veřejná dynamická IP adresa by na toto neměla mít vliv... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník warman Odesláno 29. srpna 2014 Sdílet Odesláno 29. srpna 2014 přesměrování portů umí i přímo techniclor 7200. Stačí si jen přečíst manuál. mimochodem zlozvyk čechů, na něco si začít stěžovat a pak zjistí, že to je popsaný v manuálu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 29. srpna 2014 Sdílet Odesláno 29. srpna 2014 Ahoj, nedavno jsem si zařídil internet od UPC (40mbit) a dostal modem Technicolor 7200. Potřebuju se zvenčí dostat na svůj NAS, čili jsem modem přepnul do bridge módu a za něj dal router Netgear WNDR3800. Internet mi normálně funguje, k NASu se připojím v rámci lokální sítě bez problémů. Ale připojit se zvenčí funguje pouze v případě, že je k routeru připojeno jediné zařízení (tj. NAS). Pokud jsem připojen k lokální síti ještě notebookem, pak při pokusu připojit se na NAS z tohoto notebooku dostávám hlášku "ssh: connect to host xx.x.xx.xx port yyyy: Connection refused". Přijde mi, jakoby router přesměroval požadavek nikoliv na NAS, ale právě na notebook. V nastavení přesměrování portů mam přitom cílovou IP nastavenu správně, dříve u starého poskytovatele mi to fungovalo bez problémů a i teď se na NAS dostanu např. z práce. Problém nastane až tehdy, pokud bude někdo doma a připojí se k síti mobilem/notebookem. Netušíte někdo, čím by to mohlo být způsobené? Přijde mi, že ani bridge mód ani 1 veřejná dynamická IP adresa by na toto neměla mít vliv... UPC ti přidělí 1 IP a když Technicolora přepneš do bridge, tak tuto IP dostane jedno jediný zařízení a víc jich nepřipojíš. Proto je Technicolor i routerem, abys mohl mít zařízení víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník aleshak Odesláno 1. září 2014 Sdílet Odesláno 1. září 2014 přesměrování portů umí i přímo techniclor 7200. Stačí si jen přečíst manuál. mimochodem zlozvyk čechů, na něco si začít stěžovat a pak zjistí, že to je popsaný v manuálu Zlozvykem Čechů je hlavně dělat rychlý soudy a závěry, aniž by o konkrétní věci/situaci něco věděli... Za prvý si nestěžuju a za druhý jsem manuál studoval o týhle možnosti vím, ale z určitýho důvodu je mi samotný Technicolor na nic. Pokud nemáš nějakou věcnou odpověď k mé otázce, tak sem prosím nic nepiš (další nehezký zlozvyk) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník aleshak Odesláno 1. září 2014 Sdílet Odesláno 1. září 2014 Hmm, pořád mi asi něco uniká Myslel jsem, že tu veřejnou IP dostane router za modemem, který pak požadavek správně přesměruje na dané zařízení v lokální síti (dle tabulky přesměrování portů). Dříve jsem měl Airwaynet a jednu statickou veřejnou IP adresu. Přípojka (zakončená UTP kabelem) šla přímo do routeru. K routeru bylo připojeno několik zařízení, mimojiné dva počítače, na které jsem lezl přes SSH zvenku. Podle portu šel buď požadavek na první počítač nebo druhý počítač - IP adresu jsem používal stejnou pro oba počítače. Jak je tedy možné, že to samé nejde s UPC? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 1. září 2014 Sdílet Odesláno 1. září 2014 S UPC jde totéž, ale nesmíš mít ten Technicolor v režimu bridge, ale musíš ho mít jako router (a Netgear je pak k prdu). A pokud je ten Technicolor v režimu bridge a za ním máš Netgear, tak hledej chybu v tom Netgearu, kterej neroutuje a chová se jako bridge de facto taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Broodyx Odesláno 4. září 2014 Sdílet Odesláno 4. září 2014 Technicolor má 4 eth výstupy a tudíž v režimu bridge dostanou, až 4 připojená zařízení veřejnou ip adresu... no a v režimu routeru stačí v upřesni a předávání nastavit nat rozsah portů od-do tam zadáš to stejné číslo pokud se jedná jen o jeden port např. 443-443 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 4. září 2014 Sdílet Odesláno 4. září 2014 Tak to není, protože UPC obvykle dává jenom 1 IP adresu, někdy i 3. Jedině u firemních tarifů to bylo 10. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Broodyx Odesláno 5. září 2014 Sdílet Odesláno 5. září 2014 Tak to není, je to takto... záleží na tarifu např u Fiber 40 a fiber 60 to jsou 4ip. U firemních je to víc... Takže aby jsi byl v obraze jak je to teď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 5. září 2014 Sdílet Odesláno 5. září 2014 To snad ne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.