Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Místa v síti nech (zatím) tam kde jsou. Když se ti podaří úspěšně pingnout druhý počítač, tak zkus to adresního řádku v exploreru (třeba okno Tento počítač) zadat \\adresa.k.druhému.pc a jestli to běží, jsi za vodou. Můžeš taky zkusit \\NázevDruhéhoPc a když to poběží, tak běží i netbios.

Taky jsem četl, že "nebezpečné porty" jsou filtrovány, takže by to mohlo být i tohle.

Odesláno

Ten ping mezi PC ovsem musi jit pres lokalni sit a ne pres internet, to poznas podle velikosti odezvy.

Porty na sdileni jsou v modemu blokovany (135-139), ale je otazkou jestli jen do internetu nebo i mezi USB a ethernetem.

Upraveno uživatelem Návštěvník

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Možná, že by mohlo běžet SMB over TCP na portu 445 (bez netbiosu).

Odesláno

Port 445 je blokovan take, TCP i UDP.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Těch portů je škoda :roll: Možná jsem měl číst http://www.karnevalzone.cz/viewtopic.php?t=294&highlight=445.

kuba_1990: Pokud tedy modem blokuje zmíněné porty i mezi USB a LAN, tak si myslím budete muset koupit switch nebo router.

Odesláno

Je tady nekdo komu funguje sdileni mezi USB a LAN prostrednictvim modemu ?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Ano, T250 - jedna neverejna IP.

Odesláno

Jo, mně to taky fungovalo (T 2000), ale už jsem to tak půl roku nepoužíval. Na obou PC jsem nastavil nevřejné adresy přidělené Karnevalem.

Odesláno

Z notebooku (USB, neverejna, w2k) bez problemu tisknu na hlavnim desktopu (eth pres switch, verejna, wxp) a lezu pro data na druhej desktop (eth pres switch, neverejna, wxp).

Na vsech trech compech jsou krome IPcek od Karnevalu jeste nastaveny IPcka pro LANku ( 192.168.x.x)

(Sitove vlastnosti-> Protokol TCP/IP -> Vlastnosti -> Upresnit-> Nastaveni protokolu IP)

Odesláno
Místa v síti nech (zatím) tam kde jsou. Když se ti podaří úspěšně pingnout druhý počítač, tak zkus to adresního řádku v exploreru (třeba okno Tento počítač) zadat \\adresa.k.druhému.pc a jestli to běží, jsi za vodou. Můžeš taky zkusit \\NázevDruhéhoPc a když to poběží, tak běží i netbios.

Tak tohle bohužel nefunguje. :(

• 500 Mb/s
  • -
  • Klasik
  • modem Compal, VTV Box, CA Modul
  • Plzeň Bolevec

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague