Odesláno 8. ledna 2006 19 let Místa v síti nech (zatím) tam kde jsou. Když se ti podaří úspěšně pingnout druhý počítač, tak zkus to adresního řádku v exploreru (třeba okno Tento počítač) zadat \\adresa.k.druhému.pc a jestli to běží, jsi za vodou. Můžeš taky zkusit \\NázevDruhéhoPc a když to poběží, tak běží i netbios. Taky jsem četl, že "nebezpečné porty" jsou filtrovány, takže by to mohlo být i tohle.
Odesláno 8. ledna 2006 19 let Ten ping mezi PC ovsem musi jit pres lokalni sit a ne pres internet, to poznas podle velikosti odezvy. Porty na sdileni jsou v modemu blokovany (135-139), ale je otazkou jestli jen do internetu nebo i mezi USB a ethernetem. Upraveno 8. ledna 2006 19 let uživatelem Návštěvník Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 8. ledna 2006 19 let Port 445 je blokovan take, TCP i UDP. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 8. ledna 2006 19 let Těch portů je škoda Možná jsem měl číst http://www.karnevalzone.cz/viewtopic.php?t=294&highlight=445. kuba_1990: Pokud tedy modem blokuje zmíněné porty i mezi USB a LAN, tak si myslím budete muset koupit switch nebo router.
Odesláno 8. ledna 2006 19 let Je tady nekdo komu funguje sdileni mezi USB a LAN prostrednictvim modemu ? Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 9. ledna 2006 19 let Jo, mně to taky fungovalo (T 2000), ale už jsem to tak půl roku nepoužíval. Na obou PC jsem nastavil nevřejné adresy přidělené Karnevalem.
Odesláno 9. ledna 2006 19 let Z notebooku (USB, neverejna, w2k) bez problemu tisknu na hlavnim desktopu (eth pres switch, verejna, wxp) a lezu pro data na druhej desktop (eth pres switch, neverejna, wxp). Na vsech trech compech jsou krome IPcek od Karnevalu jeste nastaveny IPcka pro LANku ( 192.168.x.x) (Sitove vlastnosti-> Protokol TCP/IP -> Vlastnosti -> Upresnit-> Nastaveni protokolu IP)
Odesláno 14. ledna 2006 19 let Místa v síti nech (zatím) tam kde jsou. Když se ti podaří úspěšně pingnout druhý počítač, tak zkus to adresního řádku v exploreru (třeba okno Tento počítač) zadat \\adresa.k.druhému.pc a jestli to běží, jsi za vodou. Můžeš taky zkusit \\NázevDruhéhoPc a když to poběží, tak běží i netbios. Tak tohle bohužel nefunguje. 500 Mb/s - Klasik modem Compal, VTV Box, CA Modul Plzeň Bolevec
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.