Návštěvník rosini Odesláno 30. října 2014 Sdílet Odesláno 30. října 2014 Zdravím, chtěl bych se zeptat na zkušenosti s jedním problémem. Minulý týden mi UPC zvedlo rychlost připojení ze 30Mbps na 120Mbps. Od té doby nemůžu načíst některé české stránky (www.idnes.cz), některé se načítají ukrutně pomalu (www.seznam.cz) a třeba aktualzace NODu se rovněž nemůže připojit k serveru. Ostatní běžně používané stránky (google, youtube, facebook) fungují bez problémů. Domácí síť mám zařízenou tak, že za modemem od UPC mám vlastní Wi-Fi router (Asus RT-N10) a z něj běží asi 5 zařízení. Zjistil jsem, že problém je pravděpodobně v routeru, protože pokud napojím stolní počítač kabelem přímo z modemu, funguje vše bez problémů. Ale ostatní zařízení jsou pak bez připojení. Router by měl teoreticky zvládat rychlost 150Mbps, ale ačkoliv jsem v něm žádné nastavení neměnil, po zvýšení rychlosti ze strany UPC se objevil výše popsaný problém. V routeru je poslední verze firmwaru a já bych rád nějáké tipy, jaké nastavení zkusit v routeru, abych tenhle problém vyřešil. Záhadou mi je, proč je problém pouze s českými stránkami a zahraniční jdou zatím v pohodě, ale třeba se už někdo s tímhle problémem setkal. Za každou radu předem díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 30. října 2014 Sdílet Odesláno 30. října 2014 a googlácký dns si zkoušel? 8.8.8.8 8.8.4.4 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník rosini Odesláno 30. října 2014 Sdílet Odesláno 30. října 2014 Díky za tip. Vyzkoušel jsem, nepomáhá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 30. října 2014 Sdílet Odesláno 30. října 2014 tak zkus tracert na ty servery, kudy to tam de Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník rosini Odesláno 4. listopadu 2014 Sdílet Odesláno 4. listopadu 2014 Díky za rady, vyzkoušel jsem a nakonec jsem přišel na to, že chyba je opravdu v routeru. Musel jsem ho vyresetovat do továrního nastavení, aktualizovat firmware, při nové konfiguraci si sám načetl nastavení sítě a od té doby to funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.