Návštěvník prettorian Odesláno 30. října 2014 Sdílet Odesláno 30. října 2014 Zdraví, po nějaké době, co používám vlastní modem technicolor tc 7200 se mi nějakým způsobem zpomalil wifi přenos. Těžko se to popisuje, nicméně vždy jsem byl zvyklý streamovat přes wifi filmy ve full hd z NAS centra přímo do Apple TV, ať už z iPadu nebo Macbooku. Teď to nejde ani z jednoho. Seká se to jako blázen a musím pouštět pouze přes kabel, to pak jede v pohodě. Kdyby to dělalo jen u jednoho zařízení, ale takto spadá mé podezření na modem. Ale opravdu netuším, jak tohle prověřit, jak to případně vyřešit. Někdo podobné zkušenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 30. října 2014 Sdílet Odesláno 30. října 2014 a co kanály na wifi, nezměnilo se něco v okolí? Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník prettorian Odesláno 30. října 2014 Sdílet Odesláno 30. října 2014 To netuším. Já to mám nastavené na automatiku, ale v okolí jsou v dosahu tak 2-3 sítě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 30. října 2014 Sdílet Odesláno 30. října 2014 Ptáš se jak to vyřešit? Jednoduše, zůstaň u toho kabelu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník prettorian Odesláno 30. října 2014 Sdílet Odesláno 30. října 2014 No to je odpověď asi jako: Mám problém s autem, no tak to zůstaň u toho koně.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 30. října 2014 Sdílet Odesláno 30. října 2014 Ano, jestli kůň jezdí dobře, zatímco auto stojí za velký h, tak je skutečně lepší zůstat u toho koně. Jinak nechápu co je to v poslední době za zvrácenou módu všechno dělat vzduchem? Ještě to beru třeba u tabletu, s kterým někdo pobíhá po bytě, ale u mediálního zařízení píchlého k televizoru, to fakt hlava nebere... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník prettorian Odesláno 30. října 2014 Sdílet Odesláno 30. října 2014 Apple TV je k televizi připojena hdmi kabelem, do sítě ethernetovým kabelem. NAS centrum je připojeno ethernetovým kabalem (mimochodem síť je gigová), nmacbook kolikrát ani nevytahuji z tašku, vezmu ipad, spustím film rovnou z nasu, nastreamuji přes apple tv do televize a vůbec nic neřeším. Myslím, že ty výhody jsou zcela jasné. A vadí mi, když tohle najednou přestane fungovat. Pochopil bych to u macbooku, kde přechod na yosemite ukotvil mnoho uživatelů ke kabelu, protože wifiny prostě někde a někdy nefungují.. Ale u ipadu to prostě musí jet...A to jsem přehrával opravdu filmy, které mají třeba 15 gb.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 30. října 2014 Sdílet Odesláno 30. října 2014 Abych řekl pravdu, tak tomu přestávám rozumět, protože v prvním příspěvku píšeš, že streamuješ filmy přes WiFi a teď zase, že NAS je s mediálním centrem (Apple TV) propojenej kabelem a iPod to jenom ovládá (k čemuž by datovej tok měl stačit zanedbatelnej). Každopádně jak tady už různě na fóru zaznělo, tak WiFi je vždycky problematická věc (snad vyjma nějaký samoty). Částečným řešením je WiFi v 5GHz, ale jinak se prostě smířit s pomalostí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník prettorian Odesláno 30. října 2014 Sdílet Odesláno 30. října 2014 Nejsem si jistý, jestli to iPad jen ovládá. To bych neřekl. Spustímmsi avplayerhd ma přehrávání filmů, připojíme se přes něj přes FTP na nas a tam si vyberu film, který spustím a jede vlastně přes WiFi do iPadu a hned dále do Apple TV. Kdyby ten přenos byl zanedbatelný, šlo by to stejně jako přes kabel. No je to holt záhada. Hlavné jak to přestane z ničeho nic fungovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 31. října 2014 Sdílet Odesláno 31. října 2014 To je teda dost krkolomný řešení (pokud to tak skutečně je), protože stream by měl jet přímo mezi NAS a Apple TV a ne přes telefon, kterej ho může tisíckrát zmršit a ještě po celou dobu přehrávání to bude žrát baterku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.