Přejít na obsah

Technicolor TC 7200 - zpomalení sítě


Návštěvník prettorian

Doporučené příspěvky

Návštěvník prettorian

Zdraví, po nějaké době, co používám vlastní modem technicolor tc 7200 se mi nějakým způsobem zpomalil wifi přenos. Těžko se to popisuje, nicméně vždy jsem byl zvyklý streamovat přes wifi filmy ve full hd z NAS centra přímo do Apple TV, ať už z iPadu nebo Macbooku. Teď to nejde ani z jednoho. Seká se to jako blázen a musím pouštět pouze přes kabel, to pak jede v pohodě. Kdyby to dělalo jen u jednoho zařízení, ale takto spadá mé podezření na modem. Ale opravdu netuším, jak tohle prověřit, jak to případně vyřešit.

Někdo podobné zkušenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Ano, jestli kůň jezdí dobře, zatímco auto stojí za velký h, tak je skutečně lepší zůstat u toho koně. Jinak nechápu co je to v poslední době za zvrácenou módu všechno dělat vzduchem? Ještě to beru třeba u tabletu, s kterým někdo pobíhá po bytě, ale u mediálního zařízení píchlého k televizoru, to fakt hlava nebere...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník prettorian

Apple TV je k televizi připojena hdmi kabelem, do sítě ethernetovým kabelem. NAS centrum je připojeno ethernetovým kabalem (mimochodem síť je gigová), nmacbook kolikrát ani nevytahuji z tašku, vezmu ipad, spustím film rovnou z nasu, nastreamuji přes apple tv do televize a vůbec nic neřeším. Myslím, že ty výhody jsou zcela jasné. A vadí mi, když tohle najednou přestane fungovat. Pochopil bych to u macbooku, kde přechod na yosemite ukotvil mnoho uživatelů ke kabelu, protože wifiny prostě někde a někdy nefungují.. Ale u ipadu to prostě musí jet...A to jsem přehrával opravdu filmy, které mají třeba 15 gb..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Abych řekl pravdu, tak tomu přestávám rozumět, protože v prvním příspěvku píšeš, že streamuješ filmy přes WiFi a teď zase, že NAS je s mediálním centrem (Apple TV) propojenej kabelem a iPod to jenom ovládá (k čemuž by datovej tok měl stačit zanedbatelnej). Každopádně jak tady už různě na fóru zaznělo, tak WiFi je vždycky problematická věc (snad vyjma nějaký samoty). Částečným řešením je WiFi v 5GHz, ale jinak se prostě smířit s pomalostí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník prettorian

Nejsem si jistý, jestli to iPad jen ovládá. To bych neřekl. Spustímmsi avplayerhd ma přehrávání filmů, připojíme se přes něj přes FTP na nas a tam si vyberu film, který spustím a jede vlastně přes WiFi do iPadu a hned dále do Apple TV. Kdyby ten přenos byl zanedbatelný, šlo by to stejně jako přes kabel.

No je to holt záhada. Hlavné jak to přestane z ničeho nic fungovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

To je teda dost krkolomný řešení (pokud to tak skutečně je), protože stream by měl jet přímo mezi NAS a Apple TV a ne přes telefon, kterej ho může tisíckrát zmršit a ještě po celou dobu přehrávání to bude žrát baterku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...