Přejít na obsah

STB má pouze jeden HDMI

Doporučené příspěvky

Návštěvník Medvezh

Zdravím všechny!

Chtěl bych vás zoufale požádat o pomoc. S počítačovým zapojením si poradím vcelku snadno, co se však televize týče, jsem analfabet. Forum jsem prohledával velmi důkladně, podobný dotaz jsem nenašel (což neznamená, že tu není).

Mám tyto přístroje:

DVD recorder s HDD Panasonic DMR-EX773, televizi Finlux a samozřejmě STB od UPC.

Problém je, že nemám tušení jak rekordér zapojit, aby nahrával digitální programy. Jediným výsledek je nahrání černoty beze zvuku.

V návodu je zapojení popsáno:

Scart z rekordéru do TV (mám)

HDMI ze STB do TV (mám)

HDMI ze STB do rekordéru - a tady je právě problém, protože UPC má HDMI zdířku pouze jednu.

Existuje z této situace nějaké východisko?

Budu vám velmi vděčen, pokud mi poradíte. Díky.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4532-stb-m%C3%A1-pouze-jeden-hdmi/
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Milav

Panasonic DMR-EX773 má jen HDMI výstup, takže já bych ho propojil takto:

- HDMI z Panasonicu do HDMI na TV (scart Ti hodně degraduje signál, s HDMI bude obraz daleko lepší)

- HDMI z STB UPC do TV (doufám, že na TV jsou dva HDMI)

- pokud máš na STB UPC SCART, propojit výstup SCART na STB se vstupem SCART na Panasonicu

- nebo na anténní kabel z UPC dát rozbočovač, jeden výstup do STB, druhý výstup do Panasonicu (DVB-T signál Ti do něj půjde a Panasonic má digitální DVB-T tuner, takže budeš moci na Panasonica nahrávat vše z DVB-T)

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4532-stb-m%C3%A1-pouze-jeden-hdmi/#findComment-76690

Návštěvník Violetka

Nahrávat Ti půjde, ale jen to, co budeš sledovat v reálném čase, třeba záznam ze STB, jinak to nejde... taky to mám doma zapojeno... kabel od UPC mám v STB, ze STB scartem označeným jako TV vedu do Video Input na DVD rekorderu, pak druhý kabel scart z Video Output do TV a STB propojen s TV HDMI kabelem. Samozřejmě musíš mít na DVD rekorderu jeden kanál, kde Ti půjde to, co půjde zrovna na obrazovce...

Takhle nahrávám, no... a jelikož mám dvd s hdd už starší, tak pak to tahám na dvd-rw a pak teprva do kompu, ale zítra mi poštou přijde video grabber, slibuju si od toh nějaké usnadnění.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4532-stb-m%C3%A1-pouze-jeden-hdmi/#findComment-76691

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...