Návštěvník Albert Odesláno 6. prosince 2014 Sdílet Odesláno 6. prosince 2014 Zdravím, mám takový dotaz resp. problém s rychlostí internetu, která není taková jaká by měla být. Tak jsem si řekl, že napíšu zde a potom se případně obrátím přímo na UPC. Ke konci listopadu nám měnili modem, dali modem Cisco EPC 3925. Službu využíváme Upc KOMBI KOMFORT 240+ (internet Fiber power 240+ a Tv komfort+). Tv je ok, ale rychlost netu se mi nezdá. Pokud je to 240Mbit/sec. Teoreticky bych měl dosahovat downloadu ideálně kolem 30MB/sec. Avšak, ať dělám cokoli jsem zhruba na polovině rychlosti. Když se zadaří tak je to cca 15MB/sec. Ve většině případů se moje rychlost pohybuje okolo 8-10MB/sec. Postupně jsem vyměnil router a nahradil jej s gigaporty, sítovku mám tp-link TG 3269 rovněž s gigaportem a kabel mám Datacom UTP přímý 10m Cat6 a stále jsem na hodnotě +- 100Mbit/sec. Pc mám momentálně propojené přímo s UPC modemem, zkusil jsem Internet Explorer, Chrrome, vypnout MS essentials, ale výsledek stále +- kolem 10MB/sec. Zde pár obrázků: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beris Odesláno 6. prosince 2014 Sdílet Odesláno 6. prosince 2014 Nech si vyměnit modem. Cisco EPC 3925 takovou rychlost nepodporuje. Citovat Premium Premium 5G ALLinONE Vodafone Station WiFi 6 Ostrava-Poruba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Albert Odesláno 6. prosince 2014 Sdílet Odesláno 6. prosince 2014 Aha, no tak to je dobré. Já si říkal jestli to v tom nebude, jelikož v té jejich nabídce měli uvedený nějaký technicolor, ale moc jistý jsem si nebyl. Tak díky moc ! A. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 6. prosince 2014 Sdílet Odesláno 6. prosince 2014 Nejspíš to bude tím modemem. Technik, co mi tu před pár dny zapojoval TC sám říkal, že Cisco nezvládá těch 240. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
retron Odesláno 6. prosince 2014 Sdílet Odesláno 6. prosince 2014 zvlada, ale pouze v bridge modu Citovat 150 Mb/s - Komplet Compal bridge, 4x CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Albert Odesláno 6. prosince 2014 Sdílet Odesláno 6. prosince 2014 No oni nejprve přišli a vyměnili modem a potom jsem tam volal ohledně změny služby, tak by to tomu i odpovídalo. Protože v době, kdy ten modem měnili, jsem tu službu ještě neměl a slečna na telefonu mi jenom řekla, že to aktivujou a na víc se neptala. Tak jsem myslel, že ok. A které modemy jsou na to určeny? Technicolor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 6. prosince 2014 Sdílet Odesláno 6. prosince 2014 cisco je do cca 150, technicolor cca do 400 a časem by se měl objevit i hitron do 1000 Mb/s Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 7. prosince 2014 Sdílet Odesláno 7. prosince 2014 A taky Ubee s tím nemá problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 7. prosince 2014 Sdílet Odesláno 7. prosince 2014 no jo, ještě ubee, ten je taky do 400 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 18. dubna 2015 Sdílet Odesláno 18. dubna 2015 Můžu se zeptat, který modem (v současnosti dostupný) je nejlepší? Případně druhá otázka: necháváte kabelový modem v bridge módu a dáváte za něj firewall/router? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.