Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

@kamkol Horizon apka a prostředí není věcí Vodafone (celé to zůstalo původnímu majiteli UPC). Všichni doufáme, že přijde zkvalitnění služeb v jejich vlastních aplikacích, na které netrpělivě čekáme a ti, co nejsou přehnaní optimisté tuší, že nějaké porodní bolesti tam budou, ale doufáme, že jich bude co nejméně a co nejrychleji budou opravovány.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Návštěvník Marenek

Přátelé, našel jsem takové provizorní řešení použitelnosti horizon.tv i na slabším pc.

V DevTools v Chromu se dá omezit datový tok, což vede (myslím) k přijímání horší kvality videa, s čímž si ale už můj noťas poradí.

Rozvedl jsem to na svém trapném blogu https://marenkuv.blogspot.com/2020/11/koukatelna-horizontv-i-na-starsim-notebooku.html

Pokud ti to pomohlo, tak fajn, ale jinak je to podle mě k ničemu. Datový tok u Horizon Go (zkoušeno taky v Chrome) u HD programů nepřekročí 10 Mbps. Vytížení 7 let starého CPU Intel i3-3250 se pohybuje pod 50%. Obraz i zvuk naprosto v pohodě. Prehistorická grafika ATI HD 5700 vykazuje při sledování HD programů aktivitu 6-24%. Využití RAM pro Chrome při sledování je necelé 1 GB.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Návštěvník zka

HorizonGO levou zadní zvládá i Core2Duo 2.2GHz s integrovanou Intel primitivni grafikou (tj. žádná dekomprese) vše čistě přes CPU - noťák z roku 2007! Či-li pokud potřebuje omezovat datový tok pro stabilní video - buďto máte problém se sítí a nebo je nějaký sw problém s Windows & Chrome. Rozhodně to není způsobeno náročností dekomprese celkem  nízkého bitrate na kterém jede HorizonGO a běží jen v rozlišení  HD tj. 1280x720 (FullHD se nestreamuje).   Osobně používám Firefox - aktuálně je pro něj potřeba nastavit MOZ_DISABLE_GMP_SANDBOX=1, protože bohužel sandbox stále neběží pro Widevine.

Tak jsem ten postup vyzkoušel na mém starém PC s procesorem DualCore 2,5 GHz a moc to nezabralo, hardwarovou akceleraci mám zapnutou ale procesor je stále vytížen 100%, omezení datového toku plynulost obrazu mírně zlepšilo ale stále je to nekoukatelné, je mi to ale jedno protože na počítači na to stejně nekoukám a co nevidět budu kupovat nový.

Myslím že víc by možná pomohla instalace nějaké dedikované grafické karty na místo té interní, pokud se teda jedná o stolní PC.

Jinak tento postup lze použít i v prohlížeči Opera, tam stačí na obraze kliknout pravým tlačítkem myši a vybrat vybrat Revize prvku, pak už na vás vyskočí stejné menu jako v Chromu.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Návštěvník davidb

Tak tedy pro pana Administrátora speciálně: To že horizon go běžela v aplikaci bez problémů je fakt. To že v jakémkoli prohlížeči se na to nedá dívat, protože se to seká, je taky fakt. Koupil jsem nový ntbook a můžu se jít akorát tak klouzat, protože aplikace už se stáhnout nedá v prohlížeči se na to dívat je o nervy. Kolik lidí to sem ještě musí napsat, abyste tomu uvěřil ?!

TAK jsem to zkousel na starem NTB  W7, core 2 duo P9300 2:26 Ghz RAM 2G vga intel v chipsetu , prohlizec Chrome , jede  bez problemu a vytizeni Cpu kolem 80%, jinak pri privnim prihlaseni mi to nabizi intalaci aplikace...

• Super 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal bilý
  • brno

Jo, instalaci aplikace mi to teď někde též nabídlo a pobavilo mě to. Každopádně nejlepších výsledků jsem dosáhl na integrovaném prohlížeči MS Edge. Bohužel notebooky se starými a nevýkonými procesory jsem rozpůjčoval na domácí výuku, tak moje testy doma nejsou vypovídající (i7 procesory, dedikovaná grafirka nVidia GTX, SSD disk atd.).

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Návštěvník zka

Co mě docela zaujalo, když jsem víc sledoval rozdílnou kvalitu je, že ne vždy se apka dokáže rozjet na nejvyšší rychlost - a zatím teda nevím  jak to zautomatizovat.  Mé aktuální řešení, když chci něco vidět 'kvalitně'  je, že mám nainstalovaný  NetworkMonitor a hodně průhledným malým písmem v rohu vypisuji rychlost přenosu  -  a když vidím, že stream neběží 10mbps, ale třebas jen 4mbps - tak stream přeruším a pustím znovu - a ono to většinou naskočí rychleji - někdo to musím udělat 2x.  Nevím čím to je, myslím že v rychlosti sítě není žádný problém, jen to vypadá, že apka se nějak uspokojí tou ne úplně nejvyšší kvalitou.   Je fakt, že většinou ten rozdíl není moc poznat - ale u lepšího filmu mě to za to stojí.

Taky bych možná doporučil si nastavit YUV 4:4:4 zobrazeni místo RGB pro (IMHO) lepší barevné podání, pokud máte krabičku s Androidem přípojenou přes HDMI.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...