Přejít na obsah

TechniSat TechniCorder ISIO STC - nový multituner

Doporučené příspěvky

Návštěvník Ales1498650428

Já bych tedy taky raději věřil WD nebo Seagate.

Já to vše musím třídit do adresířů, protože bych se v tom jinak nevyznal.Ale teď když vím co a jak tak už by přesun měl být v pohodě.

Zdá se, že je nejlepší techniky od UPC do bytu raději vůbec nepouštět.

Tak tohle ledacos vysvětluje:

Doplněno 28.4.2015, Omko Digital: Streamování autorsky chráněného obsahu přes UPnP není povoleno. Programy dekódované na úrovni CI+ (služby s aktivním omezením jejich šíření z důvodu ochrany autorských práv) jsou proto na straně serveru přijímače ISIO STC cíleně blokovány. Výrobce TechniSat takto učinil v souladu s licencí, týkající se produkce spotřební elektroniky s vestavěným rozhraním CI+.

Návštěvník Kodl

O tom jsem tu už psal:

V aplikaci lze spouštět i multimédia ze set-top boxu, ale pouze v LAN (uPnP).

Také jsem četl, že chráněné (kódované) programy nemusí být dostupné pro streamování ani v LAN, pokud pro dekódování je použit modul CI+. Prý je to cíleně blokováno kvůli autorsky chráněnému obsahu v souladu s licencí, týkající se produkce spotřební elektroniky s vestavěným rozhraním CI+.

Já mám, naštěstí, oba moduly ještě ty staré neplusové "CI", takže toto omezení nepozoruji.

Ale to má souvislost jen s živým streamováním v LAN přes uPnP.

Ty teď řešíš nějaký problém, který by s tím mohl souviset? Nepochopil jsem souvislost tvého příspěvku.

Já to myslel v souvislosti s nefunkčností streamování přes LAN a problémy s uPnP co jsem dal už nějak k ledu. Sorry nějak jsem to vložil zkratkovitě. Teď je to tedy potvrzené a nemá cenu dál zkoušet uPnP. Bohužel je problém, že tohle mě jako uživatele omezuje v přehrávání záznamů na jiném mém zařízení. Šaškárna je, že když to budu chtít streamovat někam ven tak to stejně můžu udělat. Stačí nahrávku vytáhnout ven a je to, a streamovat něčím jiným. Už by mohli jít s těmi tzv. autorskými právy někam. Škoda, že nemam CI moduly. Kdo ví, co ještě vymyslí za čertovinu.

Na tohle by byl asi lepší Dreambox – tam by to šlo asi nějak přiohnout.

Návštěvník Kodl

Ale já si myslím, že se jedná o omezení pouze živého streamování. (proto jsem to "živým" podtrhl).

Nemůžu to sice teď nijak ověřit, ale myslím, že nahrávku streamovat můžeš.

Nemyslim, ze by UPC CZ/SK vyuzivala CI+ funkcionalitu v zmysle autorskych prav.. ale neviem to povedat, kedze mam iba CI moduly.

No nemecki uzivatelia s CI+ na kanaloch sukromnych televizii (Pro7/RTL/etc.) potvrdzuju hore uvedene - timeshift obmedzeny na 90 minut, nahravka expiruje do 24 hodin (potom sa neda prehrat), zakazane zrychlene pretacanie (preskocenie reklamy) - ale to je iba pri HD+ kanaloch. zakazany prenos cez Technisat utilitu do PC, zakazany uPnP live streaming.

To plati pre oficialne CI+ moduly od Sky, su urcite pololegalne riesenia s univerzalnymi modulmi, ale tie su problematicke a kedykolvek mozu skoncit.

ARD/ZDF zatial neuplatnuje taketo obmedzenia.

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Návštěvník Kodl

quadra2030:

V tomto případě se nejedná o omezení CI+, která jsou součástí pořadu od vysílatele, ale o omezení smlouvou výrobce set-top boxu.

Jestli jsem to pochopil dobře, TechniSat, jako výrobce přijímačů, má smlouvu s Conax a podmínky mu diktují že nesmí jakékoliv kódované programy dekódované pomocí modulu CI+, živě (tj. paralelně s dekódováním) dál předávat do sítě (streamovat / uPnP).

Poté, až je pořad zaznamenán na disku (a dekódován), tak už by mělo streamování uPnP mělo být možné.

Lenze ARD HD a ZDF HD (nie SD verzie, tie su nekodovane v zmysle must carry) su kodovane rovnakym modulom CI+ a pri nich restrikcie nie su.. takze nemas celkom pravdu, co mam ja informacie od insiderov, tak sa to riadi priznakmi CI+ v streame (co je povolene a co nie). Navyse Sky nepouziva Conax sifrovanie, pouziva pri starsich Alphacrypt, novsie maju tusim NDS.

Este raz - privatne HD programy uvedene vyssie maju zakazane stiahnutie dekodovaneho suboru do PC, streaming neviem (pocas 24h, co su prehratelne) - ale mozem poprosit nemeckeho kolegu, aby to vyskusal.

Technisat je aspon schopny pracovat s CI+ modulmi, linuxove stb s Enigmou nevedia komunikovat s CI+ vobec..

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...