Přejít na obsah

HD DVR Kaon B3000HDCO problém s HDMI


Návštěvník Emilo_SK

Doporučené příspěvky

Návštěvník Emilo_SK

Zdravím,

chcel by som poradiť s HDMI pripojením STB Kaon B3000HDCO na TV Sharp LC-32GA8E. Mám problém stým ,že po pripojení cez HDMI mám len modrú obrazovku so zvukom. Po zapnutí uvidím UPC logo ,ale potom už len modrú obrazovku. (TV rozpozná správne po zapnutí rozlíšenie z STB 576p,720p aj 1080i/50Hz). Xbox360,fotoaparát CANON a multimediálny prehrávač ide s TV cez HDMI bez problémov. Myslel som si ,že to bude v kábloch ,ale napriek výmene troch káblov ,ktoré fungovali aj s Xbox a multimediálnym prehrávačom výsledok nula bodov. Vyskúšal som aj dať STB do výrobných nastavení a taktiež aj TV ,ale nič. Ak ku STB pripojím iný TV tak to ide. Divné je ,že po obdržaní STB stým problém nebol všetko išlo v pohode. Neviem či to ma stým nejaký súvis ,ale minulý rok bol nejaký update a potom už len "blue screen". Zrejme je tam nejaká imkompatibilita medzi týmito zariadeniami. UPC technik ,ktorý u mňa bol mi dookola tvrdil ,že chyba je v TV ,ale paradoxne ja som ho volal ,že s inými zariadeniami nemám problém len s STB. Stále si tvrdil svoje. Technik na pobočke už uznal ,že problém je pravdepodobne aj u nich ,ale nevedia to riešiť (možno starší FW by pomohol ako tvrdil) a dal mi za pravdu ,že je nelogické si kupovať nové TV len kvôli STB.

 

Vďaka za akúkoľvek pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přes DO televizoru si musíš najet na ZDROJ VSTUPU. Tam šipkama navolit ext1, nebo ext2, ..... - prostě ten vstup HDMI, kam máš natažený HDMI kabel od STB Kaon. Pak potvrdit tlačítkem OK. Znovu zdůrazňuji, toto provést na DO televizoru.

Mám stejný STB a mám také TV Sharp. Sice už asi 4 roky, ale tohle asi bude stejné i u tvého modelu

  • Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Emilo_SK

Ten TV má len jeden vstup HDMI.A je zvolený správny vstup EXT5. A to UPC logo odkiaľ vidím ? :)...že by to nejakým zázrakom preskočilo z HDMI(EXT5) na EXT2 ??? :))))...to snáď nie...prepáč ,ale táto odpoveď ma trochu pobavila a tak trochu sa ma aj dotkla :)))))

 

Každopádne som vďačný za interest a nejaký nápad...niesom urazený nerozčuluj sa a Slunce v duši! :)

 

Zároveň ak je to možné poprosím Admina o presunutie témy do správnej sekcie.Ďakujem. :)

Upraveno uživatelem Emilo_SK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem ti psal, že mám stejnou značku, ale jiný model (Těch HDMI vstupů tam mám několik, ne jen jeden). Dával jsem ti příklad. Takže už se do toho montovat nebudu, abych tě, nedej Bože, neurazil. Ale jednu radu ti ještě dám: mrkni do manualu (já jsem se podle manualu před 4 roky také řídil)

Tím tu v tomto treadu končím.

Apropó: tohle je sekce internet - sem to ani ten dotaz nepaří

  • Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Emilo_SK

Pozrel som si teraz aj ten manuál resp. Užívateľskú príručku ,ale bohužial nič konkrétne tam nevidím čo by mi pomohlo. O HDMI je tam akurát napísané "Pripojte prijímač k televízoru pomocou HDMI konektora ,ak je na to Váš televízor vybavený".

 

Prvotná inštalácia prebehla podľa návodu v príručke ,ale bez výsledku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Emilo_SK

Mno toto už je môj tretí :)...najprv mi dali tuto 3000 pred rokom....pri predlzeni zmluvy mi ho teda kvôli nefunkčnom HDMI vymenily za nový verziu tuším 5000 ,ale ani sním to nešlo.A tento týždeň mi ho vymenily opäť za novú 3000 :) (z dôvodu ,že koncovka anténového vstupu bola uvoľnená a vypadával signál).....nejaký FW sa nenájde staršieho dáta ? resp. zhltne STB aj staršiu verziu FW alebo cucne len novú ?

 

Odkiaľ berú tie STB bo na stránkach KAONMEDIA som ich vôbec nenašiel. Výroba len pre UPC alebo vykúpili kórejské sklady určené uhrom? :scratch:

 

Apropo ten nový ovládač hotová hrôza. Ten predošlý bol fajn. Tento na prvý pohľad mi pripadá ako z Miletičky :) /trhovisko v BA/ A aj tak funguje :)...človek musí silno stláčať gombíky ako blázon , veľké mínus ,že odobrali možnosť ovládanie TV a o kvalite plastov ,z ktorých je ten ovládač ,sa radšej vyjadrovať nebudem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento typ STB sa takto správa pri recordingu, do HDMI výstupu pustí identifikáciu signálu + zvuk. ale obraz nie, niekedy tam zostane stojatý obraz. Vyskusaj ho prepojiť cez scart, či ide živý signál. Ak áno urob továrenské nastavenia. Ak nefunguje ani cez scart, potom by bolo vhodné vyskúšat ho zapojiť na iný televízor, alebo reklamácia. Nech si technik na servisny výjazd prinesie druhý kus na vymenu.

STB si vždy po zapnutí kontroluje verziu SW na sieti a na svojom HDD, ak by si tam aj cez USB dostal staršiu verziu SW, tak by ťa po každom zapnutí otravoval s hláśkou, že je nový SW k dispozícii a či povolíš update. SW to nie je, tento typ poruchy čo popisuješ je velmi zriedkavý

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Emilo_SK

Cez SCART ide všetko. Továrenské nastavenia som už skúšal na oboch zariadeniach. Mám ešte jednu menšiu TV ORAVU a sňou STB ide ok cez HDMI.Neviem či mi dajú už v poradí tretí nový a predpokladám ,že to nebude mať ani význam.Proste STB s inými TV ide normálne. A môj TV Sharp ide zas normálne s inými vecami akurát nefungujú spolu :)....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...