Přejít na obsah

Digitál - konečně ostrý start?

Doporučené příspěvky

Návštěvník iNDYCZ

"Pro příjem digitálního vysílání využíváme podmínečný přístup přes Conax, verze sedm. Mezi set-top-boxem a přístupovou kartou je zašifrovaná komunikace, takže lze použít pouze ten daný přístroj a kartu, jiná kombinace není možná," uvedl technický ředitel Karnevalu Vladimír Petržílka. Diváci si tak nebudou moci pořídit jiný typ set-top-boxu, ale ani jiný kus přístroje stejného typu. V druhé polovině letošního roku však Karneval hodlá nabízet moduly, které by umožnily sledování jeho digitální programové nabídky i přes dekódovací karty do počítače. "Takové moduly zatím bohužel neexistují, mám však poměrně čerstvou zprávu, že v druhé polovině letošního roku budou k dispozici," slíbil Vladimír Petržílka.

A co když bude chtít divák sledovat digitální nabídku Karnevalu na dvou televizorech? "Bude potřebovat druhý set-top-box. Zatím uvažujeme o tom, že je budeme nabízet za vratnou zálohu," uvedl Petr Kacafírek."

zdroj: http://www.digizone.cz/clanky/karneval- ... kabelovku/

Návštěvník Katoda

Jestliže ti v Kontakt Centru řekli, že běžná domácnost má běžně jen jednu televizi, tak to svědčí o kvalitě lidí, co tam sedí.

Pokud jde o STB, tak taky bude dost záležet na tom, jak rychle se bude v ČR vůbec digitalizovat. Jde to bohužel u nás strašně pomalu. Kdyby byl postup rychlejší a byla taky větší nabídka televizních přijímačů s digitálním tunerem, tak by zřejmě Karneval se svou filosofii "náš STB a k němu pevně vázaná přístupová karta" dlouho nevydržel.

Zatím ale volí tuhle strategii, aby co nejvíce snížili počet reklamací a výjezdů techniků s tím, že si někdo koupí svůj STB a pak jej neumí zprovoznit. Proto zvolili i tento typ STB, který neumí RF modulaci, takže pokud má doma ještě někdo televizi bez Scartu, tak bude bez digitálu.

HBO z analogu vyřazují schválně, protože jim to ušetří náklady s filtrací, výjezdy techniků a s černým příjmem, když se jim někdo naboural do "drátů". V některých lokalitách se jim třeba HBO nepodařilo rozjet vůbec. Já bych ani druhý set-top-box nepotřeboval, stačil by mi takový, co má dva tunery. Přitom takový firma HANDAN, od které bere set-top-boxy i Karneval, nabízí. Je sice pěkné, že Karneval nabízí takovou širokou nabídku programů, ale co z toho, když ti běží třeba pěkný film na HBO a druhý na Cinemaxu, ale koukat můžeš jen na jeden a ten druhý si nahrát nemůžeš. Maximálně si můžeš nahrát to, na co koukáš.

:D

Dnes jsem zkusil zavolat na call centrum, ze ma mam zajem si tuto sluzbu objednat.

Jsem z DC a rekli me, ze az nekdy o pololeti.takze super, muze jeste pul roku cekat.

Ma nekdo podobne informace z call centra na blue line.Cus

Katodaku, to neni pravda :lol: . Kazdy kdo bude mit digitalni CATV, tomu pujde i analog. Takze muzes nahravat v DIGI kvalite ale koukat na analog. Stejne tak muze mit dal zapojenych vice TV. a DIGI treba na poradny TV v obyvaku, jak to byva. Ja teda plazmovku v pokoji nemam, kupodivu ani v obyvaku. Takovej plat bohuzel nemam a v Karnevalu ani nikdy mit nebudu :lol:

Návštěvník MeTo

2Karneval :

Bohuzel, treba v Usti nad Labem behem unora analogove HBO zkonci uplne. Teda psali to v jednom informacnim dopisu. Takze pri vice TV pujde HBO jen na te jedne s tim set-top-boxem....

Takze muzes nahravat v DIGI kvalite ale koukat na analog.

Ano, pokud bude jeden z těch kanálů v analogu. Jenže zrovna v případě, který jsem uved já to nepůjde, protože HBO i Cinemax budou jenom v digitálu, takže tam na jeden koukat a druhý nahrávat nepude.

Jo to mas pravdu s tim HBO a taky ma pravdu ten druhej hehe. Sem uplne zapomel ze ted je momentalne DIGI jen doplnkova sluzba a v analogu nektery programy chybej. Samozrejme do budoucna urite DIGI nahradi analog, jinak Karneval bude mit i Set-Top-Boxy s pevnym diskem (uz se myslim testujou), takze nahravani potrebnych poradu bude timto vyreseno. Problem se sledovanim na vice TV zustane, i kdyz se momentalne resi pujcovani vice STB do domacnosti.

Ale tendle problem bude vseobecne pro vsechny az v roce 2010 skonci volny pozemni vysilani a bude jen DIGI.

Návštěvník kecinzer

Koukám, že toto digi řešení je pěkně na pikaču.

Asi jsem si to představoval jak Hurvínek válku. Myslel jsem, že stačí koupit do compu kartu a do ní navést kabel, tak jsem se holt mýlil.

Návštěvník Worm
Myslím, že už jste všichni s těma "sousedama" maximálně trapní až je z toho člověku špatně. (...)

To je takový místní kolorit. Někdo prohlásí (třeba já), že mu nebude stačit jeden STB a hned mu někdo vpálí (asi závídí, že máme domá víc televizí nebo co), že chce "sdílet" signál se sousedem. Víte, co se říká: "Podle sebe soudím tebe".

---

Jinak předpokládám, že ten STB, co bude dodávat Karneval harddisk nemá nebo ano?

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...