Přejít na obsah

Sdílení(namapování) veřejné IP i pro druhý počítač

Návštěvník tomus

Doporučené příspěvky

Namapaval jsem veřejnou ip adresu na druhý počítač. Internet tam běží, ale nepoužívá veřejnou IP. Nevíte jak sdílet IP. Nebo nemáte nějakej podrobnější návod na namapování(i když to mám asi dobře).

thx

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžete prosím popsat způsob, jakým jste "namapoval" ip adresu na druhý počítač? Používáte router, routerem je jeden z počítačů, proxy nebo jste zkusil dát 2 stejné ip adresy oběma počítačům a připojit je přímo na modem? ...

Děkuji

Odkaz ke komentáři

Můžete prosím popsat způsob, jakým jste "namapoval" ip adresu na druhý počítač? Používáte router, routerem je jeden z počítačů, proxy nebo jste zkusil dát 2 stejné ip adresy oběma počítačům a připojit je přímo na modem? ...

Děkuji

Na tomhle počítači mám připojenej net s veřejnou ip. Počítače mám propojený OvisLinkem a ve firewallu jsem nastavil porty(udp,tcp).

Odkaz ke komentáři

Předpokládám, že onen Ovislink je router. V něm nastavte venkovní adresu (WAN IP adress) vaši veřejnou ip adresu. Počítačům připojeným k routeru přidělte ip adresy z rozsahu nastavenem v routeru (o Ovislinku nejpravděpodobněji něco jako 192.168.1.1 - 192.168.1.254). Navenek se budou tvářit jako veřejná ip. Toto si můžete ověřit například na http://mojeip.cz/

Odkaz ke komentáři

Sakra, Radovane z Plzne :) ... chce to nejaky vzdy presnejsi informace o tom jak to mas propojene, to je zaklad. Nikdo znas nema vesteckou kouli.

Ale berme to tak, ze ses na inetu zacatecnik a v dizkuzich se neorientujes. Takze sem napis presnejsi udaje a uvidime :lol: .

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...