Odesláno 22. dubna 2015 9 let Zdravím, potřeboval bych poradit. Měl jsem představu, že si v baráku pozapojím internet podle schámatu v příloze. Bohužel u spotřebičů za routerem 2 mi nechodí internet. Nevíte co kde nastavit aby mi to chodilo? Bohužel v routeru 1 mám všechny porty obsazené a protahovat kabely přes patro se mi dvakrát nechce. Předpokládám že se asi dva routery v jedné síti hádaj. Dky za odpovědi
Odesláno 23. dubna 2015 9 let Na druhém routeru přepněte z routeru na AP či switch. Nebo změňte rozsah IP, aby nebyl stejný jako u prvního routeru. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 23. dubna 2015 9 let Tazatel pise, ze se mu nechce tahat kabely. Neni tedy jasne, jak jsou routery propojeny. Je R2 pripojen k k R1 pres wifi (tj. R2 v rezimu klient)? Maji byt zarizeni za R2 pripojena k R2 kabelem nebo pres wifi? Switch + kabely misto R2 jsou samozrejme nejlepsi volba. Pri slabe wifi se misto switche da pouzit i wifi router, ale mel by byt v rezimu Access Point (AP), aby se zbytecne nedelal dalsi NAT/routing. - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno 23. dubna 2015 9 let Zdravím R2 je připojen k R1 kabelem.Switch by asi byl lepší jenže se mi tu válel právě ještě jeden router tak jsem si myslel že bych mohl použít právě ten.Spotřebiče k R2 jsou připojeny přes kabel.
Odesláno 23. dubna 2015 9 let V tom druhém routeru půjde vypnout routovací část nebo alespoň změnit rozsah přidělovaných IP. Co je to za značku/typ? Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 24. dubna 2015 9 let Kristovy rány, gigovej switch stojí pětikilo (100 megovej pak 2 stovky) a je to vyřešený! Než se tentovat s nějakým routerem, u kterýho tutově nic vypnout nepůjde nebo laborovat s vnitřníma IP a nedejbože když bude potřeba směrovat porty na nějakej PC za tím druhým routerem. Klasická ukázka jak si přidělávat zbytečně práci
Odesláno 24. dubna 2015 9 let Když má z toho routeru připojený 4 zařízení, tak to asi udělá jak? Samozřejmě nijak, ten router už měl bejt dávno odtam pryč a místo něho switch, to je hučení jak do dubu...
Odesláno 24. dubna 2015 9 let Podle mne router půjde přepnout do režimu switche. Otevřít peněženku a plnit skládky elektroodpadem umí každej jabaka ...
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.