Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Zdravím, potřeboval bych poradit. Měl jsem představu, že si v baráku pozapojím internet podle schámatu v příloze. Bohužel u spotřebičů za routerem 2 mi nechodí internet. Nevíte co kde nastavit aby mi to chodilo? Bohužel v routeru 1 mám všechny porty obsazené a protahovat kabely přes patro se mi dvakrát nechce. Předpokládám že se asi dva routery v jedné síti hádaj.

Dky za odpovědi

5954afdd08952_s.jpg.52bd20895f823399c8eb605acefa91e2.jpg

Odesláno

Na druhém routeru přepněte z routeru na AP či switch. Nebo změňte rozsah IP, aby nebyl stejný jako u prvního routeru.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

Druhej router dát pryč a místo něho switch.

Odesláno

Tazatel pise, ze se mu nechce tahat kabely.

Neni tedy jasne, jak jsou routery propojeny.

Je R2 pripojen k k R1 pres wifi (tj. R2 v rezimu klient)?

Maji byt zarizeni za R2 pripojena k R2 kabelem nebo pres wifi?

Switch + kabely misto R2 jsou samozrejme nejlepsi volba. Pri slabe wifi se misto switche da pouzit i wifi router, ale mel by byt v rezimu Access Point (AP), aby se zbytecne nedelal dalsi NAT/routing.

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odesláno

Zdravím

R2 je připojen k R1 kabelem.Switch by asi byl lepší jenže se mi tu válel právě ještě jeden router tak jsem si myslel že bych mohl použít právě ten.Spotřebiče k R2 jsou připojeny přes kabel.

Odesláno

V tom druhém routeru půjde vypnout routovací část nebo alespoň změnit rozsah přidělovaných IP. Co je to za značku/typ?

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

Kristovy rány, gigovej switch stojí pětikilo (100 megovej pak 2 stovky) a je to vyřešený! Než se tentovat s nějakým routerem, u kterýho tutově nic vypnout nepůjde nebo laborovat s vnitřníma IP a nedejbože když bude potřeba směrovat porty na nějakej PC za tím druhým routerem. Klasická ukázka jak si přidělávat zbytečně práci :-(

Odesláno

Zkus přívodní kabel do 2. routeru nedávat do portu WAN, ale do LAN.

Odesláno

Když má z toho routeru připojený 4 zařízení, tak to asi udělá jak? Samozřejmě nijak, ten router už měl bejt dávno odtam pryč a místo něho switch, to je hučení jak do dubu...

Odesláno

Podle mne router půjde přepnout do režimu switche.

Otevřít peněženku a plnit skládky elektroodpadem umí každej jabaka ...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague