Návštěvník schneefall Odesláno 22. dubna 2015 Sdílet Odesláno 22. dubna 2015 Zdravím, potřeboval bych poradit. Měl jsem představu, že si v baráku pozapojím internet podle schámatu v příloze. Bohužel u spotřebičů za routerem 2 mi nechodí internet. Nevíte co kde nastavit aby mi to chodilo? Bohužel v routeru 1 mám všechny porty obsazené a protahovat kabely přes patro se mi dvakrát nechce. Předpokládám že se asi dva routery v jedné síti hádaj. Dky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 23. dubna 2015 Sdílet Odesláno 23. dubna 2015 Na druhém routeru přepněte z routeru na AP či switch. Nebo změňte rozsah IP, aby nebyl stejný jako u prvního routeru. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 23. dubna 2015 Sdílet Odesláno 23. dubna 2015 Druhej router dát pryč a místo něho switch. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zajdee Odesláno 23. dubna 2015 Sdílet Odesláno 23. dubna 2015 Tazatel pise, ze se mu nechce tahat kabely. Neni tedy jasne, jak jsou routery propojeny. Je R2 pripojen k k R1 pres wifi (tj. R2 v rezimu klient)? Maji byt zarizeni za R2 pripojena k R2 kabelem nebo pres wifi? Switch + kabely misto R2 jsou samozrejme nejlepsi volba. Pri slabe wifi se misto switche da pouzit i wifi router, ale mel by byt v rezimu Access Point (AP), aby se zbytecne nedelal dalsi NAT/routing. Citovat - - - Compal, 3xCA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník schneefall Odesláno 23. dubna 2015 Sdílet Odesláno 23. dubna 2015 Zdravím R2 je připojen k R1 kabelem.Switch by asi byl lepší jenže se mi tu válel právě ještě jeden router tak jsem si myslel že bych mohl použít právě ten.Spotřebiče k R2 jsou připojeny přes kabel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 23. dubna 2015 Sdílet Odesláno 23. dubna 2015 V tom druhém routeru půjde vypnout routovací část nebo alespoň změnit rozsah přidělovaných IP. Co je to za značku/typ? Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 24. dubna 2015 Sdílet Odesláno 24. dubna 2015 Kristovy rány, gigovej switch stojí pětikilo (100 megovej pak 2 stovky) a je to vyřešený! Než se tentovat s nějakým routerem, u kterýho tutově nic vypnout nepůjde nebo laborovat s vnitřníma IP a nedejbože když bude potřeba směrovat porty na nějakej PC za tím druhým routerem. Klasická ukázka jak si přidělávat zbytečně práci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník sebior Odesláno 24. dubna 2015 Sdílet Odesláno 24. dubna 2015 Zkus přívodní kabel do 2. routeru nedávat do portu WAN, ale do LAN. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 24. dubna 2015 Sdílet Odesláno 24. dubna 2015 Když má z toho routeru připojený 4 zařízení, tak to asi udělá jak? Samozřejmě nijak, ten router už měl bejt dávno odtam pryč a místo něho switch, to je hučení jak do dubu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 24. dubna 2015 Sdílet Odesláno 24. dubna 2015 Podle mne router půjde přepnout do režimu switche. Otevřít peněženku a plnit skládky elektroodpadem umí každej jabaka ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.