Návštěvník zozo Odesláno 24. května 2015 Sdílet Odesláno 24. května 2015 Zdravím, přešel jsem na službu Horizont a vyměnil zařízení UPC za Horizont HD DVR Mediabox - umožňuje nahrávat a integrované Wifi . Tím jsem odstavil svůj externí WiFi router Tenda W311r+ a překvapila mne rychlost spojení nap. notebooku s Mediaboxom. Ve vlastnostech wifi mne standardně se vykazovala rychlost spojení 150Mbit . V současné době využívám integrované Wifi z HD DVR Mediaboxu, který dle parametrů podporuje normy 802.11b, g, n . I přesto rychlost spojení je jen 72Mbit . Má s tím někdo stejné zkušenosti po výměně zařízení ? Dle info z technický podpory pásmu na rychlosti 2,5 GHz víc nedostanu a mám použít 5GHz pásmo , protože zařízení umí obě pásma . díky za názory k zařízení a info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 25. května 2015 Sdílet Odesláno 25. května 2015 Zdravím, já mám HDR mediabox asi týden, rychlosti jsou u mě jak pevným připojením tak Wi-Fi 120/12 Mbps, tedy max. možnou rychlostí připojení. Wi-Fi mám nastavenu na 5 GHz. Mám teměř ideální podmínky pro šíření signálu ( mediabox cca. 5 m od pc bez překážek), nicméně původní wifi router jsem měl umístěn 1/2 m od pc a měl horší signál než mediabox http://www.speedtest.net/my-result/4384909441 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník zozo Odesláno 26. května 2015 Sdílet Odesláno 26. května 2015 Dik za info, divné ... že vam to funguje rychle . Ja i přes web integrovaného rozhraní wifi routru v HD DVR Mediaboxu jsem zkoušel varianty norem , atd : nastavil jsem že chci jen normu : 802.11g a jelo mne to 54Mbit , pak jsem dal že chci jen 802.11n .. a víc než 72Mbit nedá wifi. Jedu na 2.5 GHz protože zařízení doma mne 5GHz pasmo nepodporují , a díval jsem se přes Wifi analyzer zda se to nekde netluče s jinými sítěmi . Ja jedu na CH6 na plný kotel signál a nejbližší síť má CH10 zhruba do -80db . Je to moc divné že na normě 802.11n nedosáhnu větší rychlost, co bytato norma měla umět . Bude asi nutné technické UPC kontaktovat znovu .. co nato . PS - skusil som technické UPC o víkendu, ale to jsem asi neměl: rady o ničem a záver že na normě 802.11n víc než 54 MBit nejde a že mám být rád za 72Mbit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrzic Odesláno 26. května 2015 Sdílet Odesláno 26. května 2015 Mam 120Mbit a na obou pasmech mam pres wifi pozadovanou rychlost. 5GHz podporuje i 802.11 ac. Ve webovem admin rozhrani jsem nic nenastavoval, nechal jsem defaultni nastaveni, tim myslim normu site. Tezko by UPC nasazovalo zarizeni, ktere nezvladne jimi nabizene a inzerovane rychlosti Citovat Premium - Sport Vodafone Station WiFi 6 Kolín Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník zozo Odesláno 26. května 2015 Sdílet Odesláno 26. května 2015 Ja parametry jsem přes to admin rozhraní vratil - co nastavuje standartně / to jsem jen zkoušel zda stím nehýbnu / Si myslím že bude problem/záhada s wifi modulem . Protože když napíchnu kabel tak spojení / rychlost je OK cca 125Mbit hlasi měření / Vydráždím technickou podporu ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrzic Odesláno 26. května 2015 Sdílet Odesláno 26. května 2015 Jeste jsem dal STB do tovarniho nastaveni a ted funguje router "dobre", zatim. Predtim mi furt vypadaval signal, samy timeout, stranky se nanacitali, nebo jen na pul. Citovat Premium - Sport Vodafone Station WiFi 6 Kolín Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník zozo Odesláno 26. května 2015 Sdílet Odesláno 26. května 2015 Tak to jsem zatím nezkoušel - tovární nastavení .. jak mne to technik co to přines a zapojil nastavil , tak to mám .. jen s tím WIFI jsem si hrál ... ( už jsem to i resetoval jak to má vzádu to tlačítko a WIFI se nakonfigurovala standartně do "továrního" nastavení ) ale bylo to stejné ... tak pak jsem vlastně proto jsem zkoušel varianty přes admin rozhraní . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrzic Odesláno 26. května 2015 Sdílet Odesláno 26. května 2015 Tak to jsi zkousel to samy jak ja. Jeste si zkus pohrat s nastavenim wifi na kompu, jestli tam nebude chyba. Jinak zatim jsem neprisel na zpusob, jak na routeru zmenit DNS servery. V minulosti mi blbky ty UPC DNS, tak jsem pouzival public google a ted mi to nejde zmenit. Citovat Premium - Sport Vodafone Station WiFi 6 Kolín Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 14. prosince 2015 Sdílet Odesláno 14. prosince 2015 Zdravim ja mam taky HD DVR Mediabox a rychlost 200mb na 20mb upload ....notas mi bere jen 40mb download a 20 upload je to tim ze wifi karta vic nebere takze buhvi co do toho montujou:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 14. prosince 2015 Sdílet Odesláno 14. prosince 2015 Záleží, jakou máte na přijímacím zařízení síťovou kartu. U Vás to vypadá, že WiFI jede v normě "g", kde je teoretické maximum 54Mbps. K tomu si něco ukousne samotný router, OS, zarušení atd. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.