Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

On flashdisk není na nahrávky zrovna ideální (mně sekal i Sandisk 64 Ultra), teď používám většinou

https://www.mironet.cz/samsung-d3-station-2tb-5400-rpm-35quot-usb-30-cerny+dp199405/

(absolutně bez problémů, sám vypíná s STB) nebo občas

https://www.mironet.cz/wd-my-passport-ultra-500gb-pouzdro-externi-disk-25quot-usb-30-klasicka-cerna+dp241203/

(ten nestíhá jen HBO a Filmbox, taky vypíná s STB). Chce to zkoušet (přes net jde do 14 dnů vrátit). Ono v STB Ti ukáže max 19-20 MB/s, ale i 16 MB/s stačí na full HD. Pouze to nezvládají flešky, chce to externí HDD. Doporučuji naformátovat na FAT ne NTFS, pár MB to přidá, box stejně nahrávky seká po 4 Gb.

Odesláno

Tak díky za radu. Myslel jsem, že usb flash disk bude stačit (na nahrávání HD v TV Samsung to stačilo a bylo to v pohodě), ale asi si tedy koupím ten druhý (ten první je pro mě moc drahý). Snad to pak bude v pohodě :)

Odesláno

A já bych Vám doporučil ten první i když přeci jenom je to 5400 RPM má 2000 GB a na rozdíl od toho druhého, který má pouze 500GB a je levnější jenom o 500Kč.

• Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odesláno

Také bych spíš doporučil Samsunga - já ho mám rozdělený, 500 Gb je pro Cryptobox a na zbytku mám filmy (které STB přehrává) a zálohy. Navíc má vlastní napájení, takže je to lepší i pro nahrávky, ten Western nestačí na datový tok přes 10 Mb, právě kvůli napájení z USB - USB už to neutáhne.

Odesláno

Pořád přemýšlím a nevím, jaký tedy vybrat. Těch 2 TB je pro mě docela zbytečné, jeden starší externí HDD mám (ten Cryptobox nenačte, má asi 250 GB) a pak mám ještě domácí síťové úložiště (2 TB), takže místo na ukládání filmů a zálohy mám. Takže se ptám je opravdu tento HDD nutný pro nahrávání HD pořadů? Koukal jsem na jednu nahrávku z Prima Zoom HD a ta má jen 8 Mb/s, tzn. přes 10 to není a HBO stejně v nabídce od UPC nemám, Filmbox sice jo, ale nemyslím si, že z toho budu vůbec nahrávat.

Takže, stačil by ten WD na většinu HD nahrávek nebo je opravdu potřeba ten Samsung? Nebo víte o nějakém jiné HDD, který není tak drahý? Opravdu je to rozdíl 1000 Kč, takže si to potřebuji opravdu dobře vědět, co je nejlepší. Předem díky za rady.

Odesláno

Stále jsme u toho, že

500GB/1500Kč = 3Kč/1GB

2000GB/2000Kč = 1Kč/1GB s tím, že Samsung D3 má záruku 3 roky oproti WD My Passport Ultra, které má jen 24 měsíců

Vždy je lepší kupovat HDD v poměru 1Kč/1Gb. Maximálně 2Kč za 1Gb, ale to musí být záruka 5let (alespoň u výrobce)

Když se podíváme na nejlevnější 1TB externí disk tak ten začíná od 1650 a nejlevnější 500GB externí disk od 1250

Takže je doopravdy na Vás, co je pro Vás výhodnější.

• Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odesláno

BR u programů Primy a Novy mají 9-10 Mbps

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno

České HD programy ten Western zvládá v pohodě...

Odesláno

Tak jsem si koupil ten Samsung a nahrává v pohodě, takže spokojenost :)

Jen mám dotaz, měl by se ten samsung hdd vypnout s vypnutim stb? Protože me sviti pořád, takže pořád bezi, což asi není dobře... a nevím, jestli v tomto stavu můžu odpojit usb a orepojit třeba do pc.

Předem diky za rady.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague