Přejít na obsah

Veltrusy vybudování UPC

Doporučené příspěvky

Návštěvník jsemprasopes

Dobrý den,

již mě unavuje O2 a jejich VDSL, které je zdaleka lepší než mísní WiFi internet.

Nicméně 40Mb/2Mb v dnešní době je na nic, upload je tak směšný, že nemohu jen tak nahrát Full HD video na YouTube a nedej bože 4k... NAS server mohu používat na lokální síti. Prostě limitující. :puker:

Je jasné, že bez poptávky to zde nebude. Proto doufám, že by se sem mohlo připojit více Veltrušanů.

Já osobně bych bez váhání bral Internet 300+ Horizon Komplet. Byl bych rád, kdyby se UPC rozšířilo právě zde.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4832-veltrusy-vybudov%C3%A1n%C3%AD-upc/
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...
  • po 3 týdnech...
Návštěvník Skyren

Aspoň je vidět, jak se na všechno kašle... Bydlím na Praze 5 a za ~10 let jsem měl internet pouze od O2, což mě děsí do dnes.

1. tarif: UP 8Mb/DL tam snad ani nebylo znát... měl jsem max. download do 1.6Mb, o uploadu se ani nezmiňuji, protože to snad ani nefungovalo.

2. tarif: UP 20Mb/DL 2Mb, přesně nevím... ale download mám max. 7.4Mb a upload určitě né víc jak 0.4Mb, ani slevu jsem neměl a ještě jsem platil zbrusu nový VDSL modem.

Vtipný je, že je to Praha (v dnešní době) a cítím se jak někde na vesnici, né-li húř... ale zázraky nečekám, někdo to musí prostě udělat.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4832-veltrusy-vybudov%C3%A1n%C3%AD-upc/#findComment-86699

Jaké omezování? UPC není charita ani příspěvková organizace.

Uvedu příklad. Máte RD cca 250m od posledního baráku s přípojkou od UPC, na kterou by se dalo napojit resp. odkud k Vám dostat signál. Je to hroznej kousek, že? Ale ...

Výkop cca. 40.000Kč. Pak ještě kabely, chráničky, písek, štěrk, opravy komunikací, povolení, kabeláž v objektu ...

Dejme tomu, že dostanou povolení a že náklady na jeho získání budou minimální. I tak se dostáváme na cca 70.000Kč. A když z Vás budou mít měsíčně zisk 100Kč, návratnost je za 58 let. A do toho byste při zdravém rozumu nešel, zvláště když nemáte záruku, zda se situace nezmění následujících 58 let.

Naopak, když se bude připojovat vedlejší panelák, kde je 21 bytů a při využívání služeb min. 2/3 nájemníků je návratnost investice 4 roky.

Nikdo nemá neomezené zdroje, aby je mohl plácat na nerentabilní akce.

O tom tady mluvím.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4832-veltrusy-vybudov%C3%A1n%C3%AD-upc/#findComment-86749

• po měsíci...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...