Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

@Altinik Já právě měl na mysli L2 ONT - čili "hloupý" převodník, za který si zákazník připojí vlastní router přes RJ-45,  z toho ethernetu už leze čisté IPoE a IP adresa z DHCP, takže do převodníku se dá strčit přímo PC bez další konfigurace. Integrované ONT s routerem je v podstatě to samé jako SFP + nějaký router s šachtou - jen tady lze to SFP měnit. Takže tam potom vidím tu výhodu snažší diagnostiky a jasně vymezeného rozhraní pro předání služby.

Např. v síti Vodafone se používá Nokia G-010G-Q

image.png.65c1573f7bf5c8891b074bca77842b83.png

• -
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Set-top box Premium
  • Praha
Odesláno

Ehm, ktory (vacsi) operator si necha "sahat" do infrastruktury (jedno ci DOCSIS alebo GPON) a rucit za funkcnost cudzich zariadeni?

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Odesláno

@quadra2030 Asi žádný, právě proto mi přijde řešení, které jsem popisoval výše celkem elegantní pro obě strany, protože operátor má předávací bod na svém převodníku a zároveň zákazník má svobodu volby koncového zařízení.

• -
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Set-top box Premium
  • Praha
Odesláno

Tento týden zafukuje na Jižáku Cetin optiku, montovali mi to na chodbě a technik mi tvrdil, že optika půjde přímo až do bytu a když budu chtít tak prý i po bytě až do vlastního routeru.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Kdyz tu je rec o optice, tak jsem si uvedomil, ze mam uz 11 let natazeny opticky vlakno az do bytu... od dob, kdy Netbox mel v planu pilotni projekt FTTH a pak se na nej vybodnul...

Tak ted uz jen najit nekoho, kdo mi do toho privede net 😉

Odesláno

To zvládneš i sám, opto-převodníky z RJ45 na SC/APC (nebo co tam je) se běžně prodávají :D

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • po 2 týdnech...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague