Přejít na obsah

Falešně znějící zvuk ČT1

Doporučené příspěvky

Návštěvník siwi32

Zdravím a obracím se na vás s trochu podivným dotazem. Při sledování programu ČT1 již delší dobu pozoruji, že vyskytne-li se v jakémkoliv pořadu hudební doprovod, zní falešně, jakoby byl pouštěn z utažené magnetofonové kazety. Totéž u všech znělek a hudebních předělů. Veškeré mluvené slovo, ať monology nebo dialogy, znějí naprosto bezchybně. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Těžko si dovedu představit, že by tohle mohla mít na svědomí závada v televizoru.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4873-fale%C5%A1n%C4%9B-zn%C4%9Bj%C3%ADc%C3%AD-zvuk-%C4%8Dt1/
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník PavelP

Nevím, co znamená "utažená zvuková kazeta". Kolísá výška tónu?

Vý'jimečně sleduji Eurosport a tam se před časem projevovala zvláštní závada. Zvuk jako by se na chvíli zpomalil a za chvíli zrychlil. Jak by ho udělal magnetofon, který přibrzdíte a zrychlíte. Je to ono?

Návštěvník siwi32

Měl jsem na mysli magnetofonovou kazetu, jejíž cívky se občas v pouzdru otáčely ztuha a tím bylo způsobeno kolísání zvuku. Čili ano, přesně tohle jsem myslel, jen jsem se špatně vyjádřil, za což se omlouvám.

Současně děkuji za tip. Podívám se do nastavení televize. Myslím, že funkci Dialog tam zapnutou mám.

• po 3 týdnech...
  • po měsíci...

Naprosto stejný problém napříč většinou kanálů, zejména Nova, Prima a k nim přidružené. V nastavení TV všechny úpravy zvuku vypnuty u ostatních zdrojů připojených přes HDMI to nedělá. Objevil někdo jak to vyřešit? Je to hnus, nedá se to poslouchat...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...