Návštěvník TSY Odesláno 6. října 2015 Sdílet Odesláno 6. října 2015 Zdravím, chtěl bych poradit s výběrem nového Wi-Fi routeru. Současně mám TP-LINK TL-WR741ND a přes kabel tam dosáhnu max. 65Mbps down. a přes wifi 50-60. Od UPC mám tarif 200/20 a chtěl bych, aby ten nový zvládal přes kabel tyhle rychlosti, což asi bude chtít aby měl GLAN. A nějaká silnější Wifi se mi časem taky bude hodit. Nějaký s ac by byl ideální. Tenhle se mi zdá za tu cenu nejlepší: https://www.alza.cz/tp-link-archer-c2-a ... .htm#popis Mělo by to být tak max. do 2000kč. Dosah signálu nepotřebuji nijak extra velký. Díval jsem se, že přes wifi je schopný dát až 200Mbps a to je slušný: Pokud víte o něčem lepším budu rád za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 6. října 2015 Sdílet Odesláno 6. října 2015 Chápu, že za to nechceš utrácet moc peněz, ale tenhle Archer C2 v pásmu 5 GHz podporuje pouze jeden spatial stream - používá jen jednu anténu, což indikuje uváděná rychlost 433 Mbit/s. Osobně když už bych kupoval AC router, tak bych vybral takový aby uměl dva streamy N i AC módu, tedy aby měl deklarováno 300 + 867, pokud zůstaneme u TP-Linku, tak něco jako Archer C5. Samozřejmě pro využití těchto rychlostí je potřeba aby AC protokol a odpovídající rychlosti podporoval i klient co se na tu wifi připojuje. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník TSY Odesláno 6. října 2015 Sdílet Odesláno 6. října 2015 Dobre a znamena to, ze ten ktery by umel 2 streamy by pres wifi dosahl rychlosti pres 200? Kdybych casem takovou rychlost mel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 6. října 2015 Sdílet Odesláno 6. října 2015 Na nějaký rychlosti přes WiFi se vykašli, to je ovlivněný mnoha faktory a prakticky nikdy to nebude stejně dokonalý jako připojení přes kabel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník TSY Odesláno 6. října 2015 Sdílet Odesláno 6. října 2015 To já vim, ale dá se dosáhnout mnohem lepší než mám teď. Asi bych šel do toho co jsem vybral já, myslím že mi bude stačit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YABAKA Odesláno 6. října 2015 Sdílet Odesláno 6. října 2015 Stačit bude určitě. Byť já osobně bych šel do Archer C7, teda kdybych chtěl přes WiFi co nejvíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník TSY Odesláno 6. října 2015 Sdílet Odesláno 6. října 2015 To jo no, ale to už je jiná cenová kategorie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 6. října 2015 Sdílet Odesláno 6. října 2015 (upraveno) http://access-pointy.heureka.cz/tp-link ... c7-ac1750/ 2769 Kč. Už záleží jen na Vás, zda se Vám ten příplatek vyplatí a nebo vydržíte s nějakým low-endem a počkáte než cena padne EDIT: No vidíte. Už bych si myslel, že za tisícovku ten Asus bude mít Gigabyt a ono prdlajs. Co třeba tohle? Nevím, jak je na tom Asus celkově, ale http://access-pointy.heureka.cz/asus-rt-ac55u/ extremedigital ho má za 1900 Kč a má to i Vámi požadované AC. Upraveno 6. října 2015 uživatelem Návštěvník Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník TSY Odesláno 6. října 2015 Sdílet Odesláno 6. října 2015 Chápu, ten Asus ale nemá GLAN. Díky za tipy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thaischumi Odesláno 6. října 2015 Sdílet Odesláno 6. října 2015 Chápu, ten Asus ale nemá GLAN. Díky za tipy. Stojí dva litry a nemá GLan? Co to je za blbost? https://www.asus.com/cz/Networking/RTAC ... fications/ Citovat Super 800 Mb/s Profi - Komfort VF Station + 3x CA Moduly Praha - Jinonice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.