Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Zdravím, chtěl bych poradit s výběrem nového Wi-Fi routeru. Současně mám TP-LINK TL-WR741ND a přes kabel tam dosáhnu max. 65Mbps down. a přes wifi 50-60.

Od UPC mám tarif 200/20 a chtěl bych, aby ten nový zvládal přes kabel tyhle rychlosti, což asi bude chtít aby měl GLAN. A nějaká silnější Wifi se mi časem taky bude hodit. Nějaký s ac by byl ideální.

Tenhle se mi zdá za tu cenu nejlepší: https://www.alza.cz/tp-link-archer-c2-a ... .htm#popis

Mělo by to být tak max. do 2000kč.

Dosah signálu nepotřebuji nijak extra velký.

Díval jsem se, že přes wifi je schopný dát až 200Mbps a to je slušný:

Pokud víte o něčem lepším budu rád za rady.

Odesláno

Chápu, že za to nechceš utrácet moc peněz, ale tenhle Archer C2 v pásmu 5 GHz podporuje pouze jeden spatial stream - používá jen jednu anténu, což indikuje uváděná rychlost 433 Mbit/s. Osobně když už bych kupoval AC router, tak bych vybral takový aby uměl dva streamy N i AC módu, tedy aby měl deklarováno 300 + 867, pokud zůstaneme u TP-Linku, tak něco jako Archer C5.

Samozřejmě pro využití těchto rychlostí je potřeba aby AC protokol a odpovídající rychlosti podporoval i klient co se na tu wifi připojuje.

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany
Odesláno

Dobre a znamena to, ze ten ktery by umel 2 streamy by pres wifi dosahl rychlosti pres 200? Kdybych casem takovou rychlost mel.

Odesláno

Na nějaký rychlosti přes WiFi se vykašli, to je ovlivněný mnoha faktory a prakticky nikdy to nebude stejně dokonalý jako připojení přes kabel.

Odesláno

To já vim, ale dá se dosáhnout mnohem lepší než mám teď. Asi bych šel do toho co jsem vybral já, myslím že mi bude stačit.

Odesláno

Stačit bude určitě. Byť já osobně bych šel do Archer C7, teda kdybych chtěl přes WiFi co nejvíc.

Odesláno

To jo no, ale to už je jiná cenová kategorie.

Odesláno

http://access-pointy.heureka.cz/tp-link ... c7-ac1750/ 2769 Kč. Už záleží jen na Vás, zda se Vám ten příplatek vyplatí a nebo vydržíte s nějakým low-endem a počkáte než cena padne

EDIT: No vidíte. Už bych si myslel, že za tisícovku ten Asus bude mít Gigabyt a ono prdlajs. Co třeba tohle? Nevím, jak je na tom Asus celkově, ale http://access-pointy.heureka.cz/asus-rt-ac55u/ extremedigital ho má za 1900 Kč a má to i Vámi požadované AC.

Upraveno uživatelem Návštěvník

• Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odesláno

Chápu, ten Asus ale nemá GLAN.

Díky za tipy.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague