Návštěvník operalover Odesláno 18. října 2015 Sdílet Odesláno 18. října 2015 Ahoj, rád bych vás požádal o radu pro zapojení do UPC sítě. Mám UPC router s wifi. V budoucnu plánuju zapojení TV a taky zařízení pro nahrávání pořadů s HDD. Budou ale na druhe strane bytu a ja bych potreboval vedet, jestli muzu po vetsinu trasy vest jenom jeden kabel a potom koupit nejaky switch nebo neco, z ceho bych z jednoho kabelu sitoveho mohl rozdelit na dva. Je to mozne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 18. října 2015 Sdílet Odesláno 18. října 2015 Myšlenka je dobrá ale nejlepší asi bude si nechat od UPC vybudovat v té jiné části bytu druhou zásuvku. Pokud člověk nechce nic nestandardního (jako třeba lištování) stojí to 555Kč myslím (viz. ceník UPC). V praxi technik povede od té první zásuvku kabel do té jiné místnosti většinou nejkratší možnou cestou. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 18. října 2015 Sdílet Odesláno 18. října 2015 No jo, jenže to bych zase musel kupovat/pronajímat ještě jeden modem, to se mi úplně nechce... druhá varianta je, že bych holt vedl 2 kabely (jeden pro televizi, druhý pro nahrávací zařízení do rezervy), ale kdyby se tam nechal udělat rozbočovač, bylo by to jednodušší... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 18. října 2015 Sdílet Odesláno 18. října 2015 A proč by jste si bral druhý modem? Modem je na internet a od UPC můžete mít aktivní jen jeden. Prostě si necháte udělat druhou zásuvku a z té poté zapojíte TV popř. Nahrávací zařízení. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 18. října 2015 Sdílet Odesláno 18. října 2015 Jo, asi jsme si uplne nerozumeli, ja myslel pripojeni nahravaciho zarizeni nebo televize do domaci site, ne k antene jako zdroji signalu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 18. října 2015 Sdílet Odesláno 18. října 2015 Ono taky záleží na tom, co to bude za zařízení na nahrávání s HDD. Pokud to plánuješ nahrát na HDD a pak na to koukat po IP tak potřebuješ koaxiál a eth kabel. Citovat Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 19. října 2015 Sdílet Odesláno 19. října 2015 Tak pak budete muset ještě připojit nahrávací zařízení k domácí síti. Takže k modemu. A ten můžete mít jen jeden. Takže v reálu budete muset ještě táhnout druhý kabel od modemu k onomu zařízení. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 19. října 2015 Sdílet Odesláno 19. října 2015 Však jsem napsal " koax a ethernet" kabel. Pokud bude potřebovat 2x eth, tak bych tam dal normální switch. Pokud si nebude chtět natáhnout 2 eth kabely. Citovat Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. října 2015 Sdílet Odesláno 19. října 2015 a to je právě to, co přesně nevím jak udělat... jestli můžu normálně vzít jeden kabel a někde v šikovném místě umístit switch a z něj dva ethernet kabely do TV a do hdd rekordéru a ev. jaký switch třeba lze použít, aby mi to fungovalo s tím modemem od UPC. Je něco, na co si mám dát pozor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.