Odesláno 18. října 2015 9 let Ahoj, rád bych vás požádal o radu pro zapojení do UPC sítě. Mám UPC router s wifi. V budoucnu plánuju zapojení TV a taky zařízení pro nahrávání pořadů s HDD. Budou ale na druhe strane bytu a ja bych potreboval vedet, jestli muzu po vetsinu trasy vest jenom jeden kabel a potom koupit nejaky switch nebo neco, z ceho bych z jednoho kabelu sitoveho mohl rozdelit na dva. Je to mozne?
Odesláno 18. října 2015 9 let Myšlenka je dobrá ale nejlepší asi bude si nechat od UPC vybudovat v té jiné části bytu druhou zásuvku. Pokud člověk nechce nic nestandardního (jako třeba lištování) stojí to 555Kč myslím (viz. ceník UPC). V praxi technik povede od té první zásuvku kabel do té jiné místnosti většinou nejkratší možnou cestou. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 18. října 2015 9 let No jo, jenže to bych zase musel kupovat/pronajímat ještě jeden modem, to se mi úplně nechce... druhá varianta je, že bych holt vedl 2 kabely (jeden pro televizi, druhý pro nahrávací zařízení do rezervy), ale kdyby se tam nechal udělat rozbočovač, bylo by to jednodušší...
Odesláno 18. října 2015 9 let A proč by jste si bral druhý modem? Modem je na internet a od UPC můžete mít aktivní jen jeden. Prostě si necháte udělat druhou zásuvku a z té poté zapojíte TV popř. Nahrávací zařízení. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 18. října 2015 9 let Jo, asi jsme si uplne nerozumeli, ja myslel pripojeni nahravaciho zarizeni nebo televize do domaci site, ne k antene jako zdroji signalu...
Odesláno 18. října 2015 9 let Ono taky záleží na tom, co to bude za zařízení na nahrávání s HDD. Pokud to plánuješ nahrát na HDD a pak na to koukat po IP tak potřebuješ koaxiál a eth kabel. Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha
Odesláno 19. října 2015 9 let Tak pak budete muset ještě připojit nahrávací zařízení k domácí síti. Takže k modemu. A ten můžete mít jen jeden. Takže v reálu budete muset ještě táhnout druhý kabel od modemu k onomu zařízení. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 19. října 2015 9 let Však jsem napsal " koax a ethernet" kabel. Pokud bude potřebovat 2x eth, tak bych tam dal normální switch. Pokud si nebude chtět natáhnout 2 eth kabely. Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha
Odesláno 19. října 2015 9 let a to je právě to, co přesně nevím jak udělat... jestli můžu normálně vzít jeden kabel a někde v šikovném místě umístit switch a z něj dva ethernet kabely do TV a do hdd rekordéru a ev. jaký switch třeba lze použít, aby mi to fungovalo s tím modemem od UPC. Je něco, na co si mám dát pozor?
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.