Přejít na obsah

Zpomalení internetu - měření rychlosti

Doporučené příspěvky

Návštěvník skanderborg

Zdravím všechny,

mám internetové připojení UPC 100M asi rok, po instalaci vše OK, ale v poslední době (cca 3 měsíce) jsem zazanamenal značné zpomalení.

Testoval jsem opakovaně rychlost připojení mnoha různými "speedmetry", výsledek je v průměru: download cca 2-3M, upload cca 12M.

Test, který doporučuje UPC (speedtest.net), dává opakovaně download cca 70 - 85M, což je OK.

Ovšem před zazanamenaným praktickým zpomalením jsem měl dobré výsledky i ze všech ostatních "speedmetrů".

Mám podezření, že linka na server UPC funguje OK, ale dostat se kamkoliv dál znamená značné zpomalení.

Nemáte někdo podobnou zkušenost?

(Modem je OK, hodnoty odstupu signál/šum cca 39 dB na všech osmi kanálech).

Skanderborg.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4901-zpomalen%C3%AD-internetu-m%C4%9B%C5%99en%C3%AD-rychlosti/
Sdílet na ostatní stránky

Speedmetry, aha. A ten váš průměr. Ehm, v jakých je jednotkách? Mb nebo MB ? Bylo by možné na nějaký důvěryhodný speedmeter dát odkaz? Protože né, vždy jsou takové kvality a používá je mnoho lidí a přitom nezvládají to rychlost.

Speedtest.cz UPC Brno je ok. Tím pádem Praha Vodafone i další takové budou OK.

// V době psaní tohoto příspěvku Praha - Tmobile pokulhavá. Vodafone jede. Brno UoT taky.

Co kdyby jste to radši vyzkoušel v praxi dát něco stáhnout? ať už to má být FTP http://mirror.karneval.cz/pub/ případně Torrent a nebo Webshare..

Pak uvidíte jakou rychlostí se Vám to bude stahovat.

A pro jistotu se zeptám měříte to po kabelu?

Upraveno uživatelem Návštěvník
  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Návštěvník skanderborg

Měřím samozřejmě po kabelu.

To stahování určitě vyzkouším, já bych se na speedmetry vykašlal, ale k těmto testům mě přivedlo zaznamenané praktické zpomalení, vše jede pomaleji, než dříve.

Návštěvník skanderborg

s rychlost.cz to jeden čas vypadalo dost dobře, ale zase se z toho stal generátor náhodnejch čísel a hlavně upload to měří špatně :roll: na další verzi měřáku se snad pracuje, měly by se zkoušet nějaký nový technologie (bez flashe) :)

20154156915.png

internetprovsechny taky stojí za pytel, celej test trvá asi 3 sekundy a výsledky sou ještě horší

http://speedmeter.internetprovsechny.cz/mereni/3910591

lupa je úplně mimo mísu, blbečkové to museli nějak seříznout nebo totálně pokazit, páč chvíli po spuštění novýho měřáku nebyl problém naměřit 940+/940+ :thumbdown: ani jitter jim to už neměří :roll:

lupa.png

radiokomunikace mají měřák sice hezkej, ale taky žádná sláva

radiokomunikace.png

a to se všechny ty výsledky ještě celkem zásadně lišej v rámci různejch prohlížečů :puker:

z toho taky vyplývá, že když ani teď v noci to neni schopný naměřit gigabit, tak přes den ve větší zátěži to může bejt ještě řádově horší :| tudíž na žádnej z těch měřáků se nedá spoléhat

jedinej dlouhodobě osvědčenej měřák je na speedtest.net, ale je třeba mít vyhlídnutý kvalitní servery 8)

dlouhodobě nejstabilnější výsledky podává isp alliance v praze :thumleft:

4757031881.png

wifcom v benešově

4757040433.png

jon v kolíně

4757042288.png

gsnet v mladý boleslavi

4757045840.png

internet pb v příbrami

4757049695.png

humlnet v trutnově

4757052355.png

a celá řada dalších :) spolu s nima byl super i měřák od cesnetu, taky postavenej na speedtestu od ookla, ale ten aktuálně nějak nefunguje :(

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha

Já jsem si udělal takové udělátko co mi měří každých deset minut rychlost na speedtestu (proti UPC serveru na který doporučují měřit)

je to dostupné na

http://kuchy.eu/graf/ 

je tam docela vidět jak rychlost v zátěži (večerních hodinách) klesá, a pak je tam často

pokles ve tři hodiny ráno (asi nějaká údržba).

Hlavně, ale je vidět že průměr docela sedí i když občas se stane, že mají problémy a průměrná rychlost na několik dní klesne.

Jen ta odezva (ping) nic moc :-/

Jaky ma smysl testovat rychlost proti serverum v CR, a navic jeste proti serverum u stejneho poskytovatele. Vzdy si vybiram nejake blizsi mesto v zahranici (napr Brno - Viden) a jineho poskytovatele.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...