Přejít na obsah

Vysoke pingy z niceho nic.


Návštěvník rAstor

Doporučené příspěvky

Návštěvník YABAKA

(2) Televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů (dále jen "televizní přijímač"). Toto zařízení se považuje za televizní přijímač i v případě, že si jej poplatník upraví k jinému účelu.

 

TV přes internet rádiové kmitočty nevyužívá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník P_V
... vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů ...

TV přes internet rádiové kmitočty nevyužívá.

Takže klient Centria, Pody a podobných IPTV kabelovek poplatek neplatí, pokud si k STB připojí pouhý monitor bez tuneru? :)

Řekl bych že se ta věta vykládá jinak. Ty vyhrazené kmitočty v té větě se vztahují jen k těm zemským vysílačům. V kabelu vyhrazené kmitočty ani existovat nemohou, tam nemá kdo co vyhražovat, když je to uzavřený systém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

To už je úplná schíza toho pána, protože mu nedochází, že chytrý telefony a tablety mají vesměs mladší ročníky, zatímco ve stejný rodině ti starší mají klasickou TV, takže poplatek za domácnost se odvádí tak jako tak a ani případnou novelou se na tom nic nezmění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník P_V
Kolik těch lidí je, co sledujou jenom na monitoru bez tuneru? Minimum, takže to nikdo neřeší. Většina má klasikou TV, kde tuner je a ti platí.
Jo, ale to byl protipříklad. Mně šlo o něco jiného - že když systémem, jenž je deklarován jako kabelová televize, dorazí vysílání, tak z čeho vyplývá, že když je to vysíláno přes DVB-C, tak to je přijímání, a když to je přes IP, tak to není přijímání. Oboje je jen nějaká forma přenosu dat. Domácnosti platí tak jako tak, ale co ten chudák podnikatel, kterému zpoplatní vše co má připojení do internetu.

(samozřejmě nemám na mysli internetové "vysílání" z webu televizní stanice, ale přenos vysílání po IP zprostředkovaný kabelovkou)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Kolik podnikatelů může TV využívat, aby to obstálo u daňový správy? Leda hospody a hotely a tam prostě každý majitel ví, že musí platit a nejenom koncese, ale i další výpalný (ochranný autorský svazy). Jinak mě nenapadá nikdo, kdo by TV obhájil, tj. aby si TV pořizoval v rámci svoji podnikatelský činnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník warman

Yabaka: 40 palcová TV je mnohem levnější jak 40 palcový monitor. Jednací místnosti, školící místnosti, na výstavách, prezentační místnosti. V práci máme mimochodem cca 25 televiz a je nás 50 zaměstnanců. Nikdy nebyl problém u berňáku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Jo, tak to už je pak problém těch podnikatelů, že chtějí ušetřit a nakoupí TV místo monitorů. Co ušetří za pořízení, to nacpou do koncesí. A to se vyplatí :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...