Přejít na obsah

Signál wifi není v celém bytě - HD-DVR Mediabox


Návštěvník Stela

Doporučené příspěvky

Návštěvník Moff

Samozrejme ze nezalezi na vyrobci a repeater bude fungovat, kdyz ne automaticky pres WPS, tak se to nastavi v administraci rucne a tedy tento argument je uplny nesmysl (myslim ze me zkusenosti s nekolika znackama a originalnima FW ci OpenWRT mi dava jistotu). Ano rychlost bude nizsi, ale asi v pracovne bude pracovat a ne si tam streamovat BR iso na nejake krabicce, ci hrat PC hry ze serveru na Shield TV. A samozrejme umistit to musi nejak rozumne a pani bude zajiste dost inteligentni, aby to nedala na misto kde s notasem nema skoro zadny signal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

2 Moff: :) Věděl jsi vůbec při těch svých úžasných zkušenostech o tom snížení rychlosti na polovinu? Nebo ses to dozvěděl až tady od nás?

Jak vůbec můžeš napsat, že v pracovně nebude potřebovat rychlost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Moff

Mistre, nejsi vubec vtipny a tvoje marne pokusy o invektiva me rozesmivaji. Ja netvrdim, ze mam uzasne zkusenosti, jen mam sve prakticke, abych tvrdil to co tvrdim. Kde presne pisu, ze nepotrebuje rychlost, kde pani pise, ze na druhe strane bytu potrebuje, aby ji to slo tech 120Mb co ma net? Laskave mi nepodsouvej tve domnenky a nedelej tu ze sebe hlupaka. Ty predpokladam vis, jake zarizeni presne pouziva a jakou ma rychlost na tom notasu v mistnosti, kde je modem pres WiFi, kolik dalsich zarizeni a jaka bude pripojovat na druhe strane bytu? Kdyz ma ten mediabox WiFi 5Ghz AC, ona by si jako nemohla koupit repeater co umi taky ACcko?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Moff

Chlapecku, jestli mas nejake jine zkusenosti, tak to nebude problem vyrobce, ale problem mezi klavesnici a zidli a zjevne toho budu vedet vice nez ty. Nezalezi na vyrobci, ale na standardech ktere zarizeni pouzivaji. WiFi signalu je opravdu jedno jestli ho vysila TP-link, nebo nejaka jina mrdka. To je stejne jako kdybys tvrdil, ze nemusi byt 100% kompatibilni router Applu a notas od Aceru.

 

Takze repeater, zvlast kdyz muzu propojit elegantne a bezproblemu modem UPC s nejakym WiFi AC routerem/repeaterem za 1000 korun, je mnohem lepsi reseni, nez doma vrtat diry, natahovat kabely, delat listy, krimpovat koncovky, porizovat APcko, zvlast kdyz je to holka a je to pro domaci pouziti, kde jde jen o linku co ma 120Mb.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Vraťme se k původnímu tématu:

Diskutujeme tu o náhradních možnostech a přitom se nám tu původní tazatelka Stela ani nevyjádřila, jestli je či není pro ni problém protáhnout UTP kabel na tu druhou stranu bytu.

Očekával bych od ní nějakou reakci.

Pokud nechce vrtat, navrhuji ve svém příspěvku výše alternativu v podobě páru powerline adaptérů.

Například TP-LINK TL-WPA4220 Starter KIT (cca. 1700 Kč) obsahuje 1 klasický powerline adaptér + 1 powerline adaptér se zabudovaným WiFi access pointem. Instalace je jednoduchá a zvládne ji i laik.

V případě vyšších nároků, existují i gigabitové powerline adaptéry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník murder

Co jsem pochopil, tak se chce evidentně vyhnout kabelům. Podle mě všechny rady takhle, neznalci jsou na nic. Doporučoval bych síťaře a ať na místě doporučí, vysvětlí a zprovozní to nej na uvedené místo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Moff

Proboha, tady v tom vlaknu se sesel ale material. Sitare na neco tak trivialniho jako rozsireni domaci WiFi site, kde opakuji staci repeater, dat ho do mistnosti kde je slusny signal. Koupit napriklad Xiaomi wifi mini router za 1000.-, zapnout ho pripojit se na jeho rozhrani, kliknout na tu uvodni ikonku co znaci rozsireni stavajici wifi site, najit tu 5Ghz sit, zadat heslo a je to hotovo. Akce na dve minuty. Pro laiky jsou videa na youtube. Takova sit pak doma staci na vsechno, mam po celem byte jak 5Ghz tak 2.4Ghz jelikoz je to dualni. Powerline zbytecne drahe, pomale a slozite reseni oproti repeateru.

 

A pro mistni mongoloidi jako je yabaka a kodl, jak to mam doma ja.

Ubee modem od UPC nastaven na 5Ghz Nko, linku mam 100Mb, na druhe strane obdelnikoveho panelakoveho bytu mam Xiaomi router jak zminuji nahore, a beha mi to tam na WiFi AC 70Mb. Takze pri reseni propojeni obou zarizeni na 5Ghz AC nemam strach ze by to neslo tech 120Mb

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník murder

Ty víš o čem píšeš, já vím o čem píšeš, pro člověka který má potřebu položit tento dotaz je tvá odpověď plná nadávek, protože si potřebné info neumí ani vyhledat. Pro ni se jedná o krabičky plné kabelů díky kterým jde spustit youtube v mobilu. Takže jakékoliv nastavování je nemožný požadavek.

 

A jen drobný požadavek, zkroť své vyjadřováni nikdo na tu egoonanii není zvědavý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...