Přejít na obsah

HD DVR Mediabox + samostatný modem


Návštěvník Peca

Doporučené příspěvky

Návštěvník Peca

Zdravím, už nějakou dobu máme problém s výpadky signálu u TV, reakce na tech supportu jen to, že tu nic jiného hlášenýho nemají, tak to bude nejspíš STB - ono možná jo, už předtím blblo nahrávání, že někdy se nezaplo apod. Máme ještě původní KAON HD PVR a k tomu samostatný modem (starší, bez WiFi). Nejspíš mi budou chtít nacpat Mediabox.

 

Co jsem se tak dozvěděl z ostatních starších diskuzí na téma zabudovaný modem + router v Mediaboxu, tak vyvstává několik otázek a problémů. Jestli jste někdo řešil stejnou situaci, budu rád za informace, jak se věci mají. Díky...

 

1. Mediabox modem neumí bridge mod - stále, i po updatech firmwaru? Jde mi o to, že mám vlastní router a rozhodně na tom nechci nic měnit.

2. Pokud stále neumí bridge mod, máte někdo zkušenost s jiným napojením vlastního routeru na tento modem tak, aby to fungovalo spolehlivě a bylo dostupné i zvenčí (myslím tím domácí síť)?

3. Další variantou by bylo mít paralelně Mediabox a samostatný modem. Tady je tedy problém s tím, že mám jen jednu datovou zásuvku. Nový kabel z rozvodu nehrozí, máme v bytě kabely zakopané ve zdi - takže jedině nějakou rozdvojku na datovou zásuvku. Tady ale může dojít k degradaci signálu a tedy horší kvalitě spojení, jestli se nepletu? Zkoušeli jste někdo?

4. Pokud nic z výše uvedeného nepůjde, tak mi asi nezbývá si pronajmout místo stávajícího STB jen CA modul do televize, případně pořídit jiný STB, do kterého by ten CA modul šel - ale co jsem předběžně hledal, tak v rozumné cenové relaci by se sice dalo něco sehnat s nahráváním na externí HDD, ale jednotunerové, takže nahrávání více pořadů najednou by nehrozilo (Technisat za cca 12k je momentálně mimo hranici, kterou jsem ochotný za to dát). Nebo je ještě nějaké jiné řešení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Neumí

2. No jestli pokládáte takovou otázku, bude snazší říci, že to nejde,

3. Každým napojením, každým metrem kabelu, každou spojkou či rozdvojkou dochází k "degradaci" (útlumu) signálu. Jde o to, jak moc významný bude.

4. Jednotunerový si můžete pronajmout od UPC. Pokud budete chtít nějaký dvoutunerový mimo to, co nabízí UPC, připravte se na to, že potřebujete 2x CAM. A ještě spousta těch zařízení s nimi není plně kompatibilní. Namátkou zde na fóru jsou témata pro AB CRYPTOBOX 650 HDC, Technisat CableStar HD 2 atd.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Peca
2. No jestli pokládáte takovou otázku, bude snazší říci, že to nejde,

 

Takže nějaká cesta by přece jen byla? :) Uznávám, síťařina byla u mě vždy spíše na pokraji zájmu (primárně se zabývám vývojem SW, nějaké mírně pokročilé znalosti ze serverové problematiky taky snad ještě mám), musel bych oprášit své 13 let staré poznámky a kouknout na aktuální situaci, ale nebojím se toho ;) Nevím, co všechno umí ten vestavěný modem / router, jestli tedy lze nastavit přesměrování všech portů na router?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podobný problém jsme řešili u souseda a jako řešení funguje přesměrování všech portů v Mediaboxu na vlastní router. Pak se lze dobouchat z venku a svá domácí zařízení. Jenom už si nevybavuju, jestli tam bylo něco jako DMZ, nebo jsme zadávali rozsah portů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...