Odesláno 28. října 2020 4 roky Stálo by za úvahu zde zřídit nějaký retro koutek, aby si pamětníci zavzpomínali na dřevní doby internetu a mladší ročníky jenom nevěřícně koukaly, jak to bylo kdysi těžký (a drahý) :D Upraveno 28. října 2020 4 roky uživatelem Adolf.Shitler - - - - -
Odesláno 28. října 2020 4 roky a ty datový limity... 🤐 https://web.archive.org/web/20010220035410/http://www.tesmedia.cz/data/priceTESnet.html tohle by před dvaceti lety asi neprošlo 🤔 - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha
Odesláno 28. října 2020 4 roky Autor LOL :D Cena kabelového modemu (včetně DPH 22%) 12 490,-- Poskytnutí kabelového modemu (měsíční poplatek) 320,-- - - - - -
Odesláno 28. října 2020 4 roky UPC SK zacinalo pilotnu prevadzku od zaciatku roku 2003, za 1790 Sk mesacne bol 384 kBit download a 128 kBit upload, modem Terayon TJ-720x.. Super - Základní - Bratislava
Odesláno 28. října 2020 4 roky Před hodinou, Adolf.Shitler napsal: Stálo by za úvahu zde zřídit nějaký retro koutek, aby si pamětníci zavzpomínali na dřevní doby internetu a mladší ročníky jenom nevěřícně koukaly, jak to bylo kdysi těžký (a drahý) 😄 Vytáčené připojení na telefonní lince? To by bylo retro. Nebo dva modemy někde proti sobě s kamarádem, aby kolegové věděli, jaká byla situace 🙂 Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno 28. října 2020 4 roky Autor Na tom jsem v 96 začínal, byl to jakýsi start-pack od Telecomu s instalačkou IE 3. Cena připojení lidová, cca 60 Kč za hodinu ve špičce. O dva roky později už technický pokrok v podobě euroISDN2, kde ani nepadalo připojení a šlo využít 64+64 kbps, ovšem za cenu 2x 60 Kč. Bohužel s příchodem W2000 zdechl euroISDN2 telefon DeTeVe, takže už jenom čekání na ADSL a pak přechod ke kabelovce, jakmile to šlo... - - - - -
Odesláno 28. října 2020 4 roky Tak kdyz uz jsme v te nostalgii, kdo si pamatuje prvni modemy Datelkabelu NEMO, tzv.modraky? To byla pecka oproti vytacene lince 🙂 Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha
Odesláno 28. října 2020 4 roky před 3 hodinami, Adolf.Shitler napsal: Na tom jsem v 96 začínal, byl to jakýsi start-pack od Telecomu s instalačkou IE K tomu pripojeni od Telecomu jsem mel cirou nahodou pristup jeste o kousek driv - jeden znamej delal v Telekomu a zamestnanci to meli v ramci nejakyho testovani jeste predtim, nez to slo verejnosti... no a tak se o to "tajny" dialup cislo podelil 😉. Tak jsem zhavil svuj tehdejsi OS/2 Warp a IBM WebExplorer...
Odesláno 29. října 2020 4 roky Tak internet už byl pohoda, to já začínal s komunikací na BBS (Bulletin Board System) na kterou jsem se připojoval pomocí modemu s rychlostí 2400 bit/s :-) Internet 300 - TV Komfort Modem Compal, STB Kaon KCF B4003 Praha
Odesláno 29. října 2020 4 roky Šáhnul jsem do šuplíku a vytáhnul svou první smlouvu na internet. PVTNet Ostrava, z 10.6.1996. Rychlost 14,4 kbit/s za 1350 Kč (+ cca. 2000 Kč za telefon). Ještě předtím jsem hojně využíval BBS po celé republice, tak to byla taky pálka. Dneska by z toho některé omyli, nám to muselo stačit na tu dobu. A když sis na modemu neuhlídal rychlost a omylem se připojil celých 28,8 kbit/s, tak přišlo vyúčtování v podstatě dvojnásobné. Ale některým bych opravdu přál, aby žili v té době, třeba by se drželi nohama na zemi, když čtu některé nářky. - - - CA modul OVA
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.