Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Když jsme na tom UPC fóru: nevrácené zařízení (modem), pokuta 10000 Kč (za zařízení v hodnotě šrotu). Pamatujete?

V roce 2007 při stěhování do dosahu sítě UPC jsem nadšeně šáhl po kabelovce - oproti telefonu byla rychlejší (se službou Upload booster nabízela krásných tuším 1,5 Mbit/s up. Předtím jsem byl na CDMA, a to byla taková nouze...

O pět let dřív jsem měl doma bezdrát, 64/64 kbps, za krásných 2500 Kč/měs. Oproti ISDN to bylo pomalejší, ale zato to nestálo raketu.

A kdy jste vlastně zrušili pevnou linku? My až někdy v roce 2008.

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Návštěvník SachlJ

Osobně jsem už dřívějšího data narození.  Pamatuji si koumouše tak, že dokážu srovnávat. Nicméně první "počítač" jsem měl v roce 1987. Osobní, vlastní ne to co jsme měli na škole k výuce. První tiskárnu jsem měl o dva roky později. A myš jsem si musel seskládat ze skládanky sám. První pokusy se sítí byly o něco později s programem FM602 (s láskou na něj vzpomínán) a BBS v Mnichově Hradišti. Co jsem odtamtud stahoval se nedá dnes vyprávět páč některé soubory jsou trestné i po té době. Pak v létě 1993 v časopisu Computer s názvem "okna světu dokořán" byla vstupenka do kongresového centra  v Praze na výstavu se stejným názvem.. Já pracoval v té době jen cca 50 metrů od vchodu. Byla jsem tam pak každý den a hltal informace. V práci jsem si firemní Windows 3.11 se souborem winsock.dll který byl na CD k časopisu upravil Windows tak, že jsem najednou mohl na internet do vysoké školy ekonomické. Mělo to fungovat jen po dobu výstavy ale fungovalo mě to asi půl roku. A už jsem byl zaháčkovaný. Měl jsem číslo pod 100.000 v ICQ, měl jsem email na hotmailu, psali o mě když hackli mamedie. Jo byla to zajímavá doba. Jo a to jsem nestudoval nic od elektriky, Doteď si pamatuji že se drát pod napětím chytí jednou rukou a palec cosi ukazuje a prsty to jiné. Ale že se na drát pod napětím nesahá tak to nikdy nezjistím. Tolik moje znalosti z elektriky.

Upraveno uživatelem SachlJ

No jo.. 1994, prve terminalove pripojenie na VAX na fakulte po nociach (a exoticky VMS), potom na SunOS (ten uz bol "normalnejsi", v podstate bezny Unix), emulacia SLIP po terminalovom pripojeni (SLIRP anyone?), Trumpet Winsock pre Windows 3.1 (bol lepsi ako neskorsi doplnok TCP/IP od MS pre WIndows 3.11 Workgroups).. to boli casy.

Ked si spomeniem na prve verzie Windows 2.11 ci OS/2 1.0 (ten este nemal GUI, iba command line.. a skvely DOS "penalty box").. pouzival som ho az po OS/2 1.3, nativne OS/2 aplikacie boli skvele, vyborny multitasking a stabilita (samotni vyvojari MS ho pouzivali pre vyvoj a kompilaciu Windows), akurat na DOS bolo treba zabudnut (ked sa spustila DOS session, vsetko ostatne sa zastavilo, iba full screen - vdaka dementnosti sudruhov z IBM, ktori trvali na podpore brain-dead 286 CPU).

Upraveno uživatelem quadra2030
  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava

Pamatuju, že jsem začínal s internetem o rychlosti 1Mbps u UPC někdy kolem roku 2005. Pak to zvedli myslím na 5 a pak na 20, atd.

U TV si pamatuju ještě Cable Plus. Ten jsem zažil někdy od roku 96 a byl jsem smutný, když SuperMax, Max1, KabelPlusFilm, Hallmark a následně i Cartoon Network v nabídce skončil.

Leč termínal CATV jsem nikdy neměl, podařilo se mi dva kusy sehnat.

• Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...