Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Ahoj,chtel jsem se zeptat mam modem Cisco EPC3925 v byte mam vse pres wifi a rychlost max 80mb/s.Nabizi UPC ted nejaky lepsi modem kde by rychlost byla pres wifi vyssi.V pc mam toto (Linksys AE3000 Wireless-N USB Adapter)kde je rychlost az 450mb/s takze by nemel bejt problem .Internet mam 200mb/s.Diky :D

Odesláno

Momentalně ne (někteří ho již mají na testovnání, ale nejsem si jist rychlostí přes wifi). Každopádně, pokud se jedná o PC, tak je nejlepší ho připojit samozřejmě přes lan a ne přes wifi.

Těch 200mbit dosáhneš i s novým modemem horkotěžko, možná tak s 5ghz a když jseš dostatečně blízko modemu.

Odesláno

Aha a je cenove nejaky router ktery kdyz pripojim k modemu od UPC bude davat tech 200mb/s?

Odesláno
Aha a je cenove nejaky router ktery kdyz pripojim k modemu od UPC bude davat tech 200mb/s?
router musí mít pásmo 5 GHz a wifi rating minimálně 400 Mb/s
  • -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

Tvůj adaptér má deklarovaných 450 Mbit/s, modem umí 300 Mbit/s v rozumných podmínkách se dá dosahovat asi třetinových rychlostí, tj. pokud si koupíš router s podporou 450 Mbit (Wifi N se třemi streamy), tak se dostaneš někam na 120 Mbit/s, se štěstím na 150 Mbit. Já mám 450 Mbit/s AP i adaptér a jede mi to někdy 120, docela často i kolem 150, naměřil jsem i hodnoty blížící se 200, ale to už je spíš výjimka a nelze na to spoléhat.

Pokud bys chtěl jít výš, tak bys musel vzít vhodně zvolený router s novějším AC standardem a k tomu i odpovídající adaptér do PC, ten tvůj AC neumí. To už ale nebude levná varianta.

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany
Odesláno

Ty nove modmy co maj 5Ghz AC davaji jen firmam, testovani jiz skoncilo.

5Ghz Nko z teoretickych max 300MB mam na vsech zarizenich k 200Mb (ipad, iphone, MB, Dell ntb)

Odesláno

Compal modemy dávají i k tarifu 300Mbps normálním zákazníkům.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

Takovou informaci mam jak z technicke podpory, tak retence.

Odesláno

No tak je neúplná :) od začátku roku 2016 je to takto.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague