Návštěvník dave67 Odesláno 11. ledna 2016 Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Měnil jsem tarif na nižší rychlost a přesně ve chvíli, kdy měl nový tarif naběhnout (v 0:00 ze 6. na 7.1.), přestal fungovat internet. Po návštěvě technika byl údajně problém ve skříni venku, ale taky odešel 4 roky starý modem ED 3. Všechny ledky svítily, neblikaly. S nový modemem vše funguje. Je to náhoda nebo může UPC modem nějak zablokovat a donutit mě ke koupi nového? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník zby Odesláno 11. ledna 2016 Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Mně se nedávno stalo něco podobného s modemem Ubee (taky 4 roky starý). Z ničeho nic přestal jít internet - svítily všechny diody a pomohla jen výměna za nový Technicolor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 11. ledna 2016 Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 takhle tady jedný sousedce nedávno chcípnul nějakej křápskej tp-link 7xx, všechno svítilo a mrtvo... klasika Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník skanderborg Odesláno 11. ledna 2016 Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Podezření "dave67" je zajímavé. I velice nepravděpodobné náhody se stávají, ale.... Já mám odkoupený modem Cisco, po celou dobu záruky vše OK a jen co záruka prošla, došlo ke zpomalení internetu. Po kontaktu se zák. podporou zjistilo UPC rušení v naší lokalitě, odstranilo, vše šlo asi týden OK, pak znovu zpomalení, UPC navrhlo výměnu modemu, odmítl jsem. Pomohlo vypnutí napájení modemu (restart). Modem jsem pro jistotu otestoval pingplotterem v rozsahu provozních teplot, vše OK. Od té doby uplynuly 3 měsíce, vše bez závad, a dnes dopoledne jsem přes retenční vyjednával změnu rychlosti 120 na 100, upozorňoval jsem, že modem mám odkoupený, nový že nepotřebuji. Večer přijdu domů a internet vypadává. Po restartu modemu situace stejná. Vypnutí modemu na cca 10 min., po zapnutí vše perfektní, test pingplotterem 2 hod., bez ztráty jediného paketu, bezvadná odezva i rychlost. Netroufám si tvrdit, jestli jsou to náhody nebo ne, ale jsem přesvědčen, že vhodným bordelem v signálu lze modem bezpečně vykolejit, že bez restartu nepojede jak má. No a jestli občasný bordel v signálu je náhoda nebo záměr ponechám na úvaze každého, kdo se s tím setkal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.