Přejít na obsah

Kdy dojde ke zrychlení připojení?

Návštěvník Arcane

Doporučené příspěvky

Návštěvník ludekfilm

Zvýšenou rychlost na 240 jsem měl už před týdnem (i když to zvýšení mělo být až teď). Od téhle soboty i po restartu modemu je však rychlost nižší (záleží kdy, jakým programem a přes jaký prohlížeč se měří), ale neskutečně se zvětšil ping resp jitter. Tohle je asi problém UPC, protože změna rychlosti probíhá u mnoha zákazníků, pokud se to během příštího týdne "neusadí" bude asi potřeba reklamovat připojení na UPC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník warman
Upload ukazuje na starou rychlost :) Zítra zkuste restartovat modem, třeba je tam mírná prodleva.

Upload ukazuje na novou rychlost ;) měl 120/12 a teď má mít 240/20

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YABAKA
Ke 23.1 nám mělo dojít ke zrychlení internetu ze 120Mbit na 240Mbit. V zákaznickém centru už je cena zvedlá, je tam napsáno, že mám novou rychlost apod., ale když si otestuje rychlost na speedtest.net, tak stále dosahuji max 80-90Mbit jako jsem měl doposud na 120. Kdy tedy mohu očekávat ono zrychlení? Restart modemu jsem zkoušel.

Už toto je nějaký divný. Není ten TP-Link 1043 náhodou verze 1?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Arcane

Ano je verze 1, nicméně ta stále udává wlan do 300mbit a lan 10/100/1000, takže by tam neměl být problém. Navíc říkám, že stejných výsledků dosahuji i při přímém připojení k modemu, takže podle mě je to klasické "až" 120Mbit. Někdo má třeba 100, někdo 110, já mám 95 no.

viz datasheet

Complies with IEEE 802.11n to provide a wireless data rate of up to 300Mbps.

One 10/100/1000M Auto-Negotiation RJ45 WAN port, four 10/100/1000M Auto-Negotiation RJ45 LAN ports, supporting Auto MDI/MDIX

Upraveno uživatelem Arcane
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Arcane

tak to mi prosím vysvětlete ale proč :o vždyt jsem ho kupoval s tím, že to to vše podle specifikací zvládá (gigabit na lance, 300mbit na wifi). Navíc znovu říkám, že uplně stejných rychlostí dosáhnu i po připojení pc kabelem přímo k modemu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YABAKA
Ano je verze 1, nicméně ta stále udává wlan do 300mbit a lan 10/100/1000, takže by tam neměl být problém. Navíc říkám, že stejných výsledků dosahuji i při přímém připojení k modemu, takže podle mě je to klasické "až" 120Mbit. Někdo má třeba 100, někdo 110, já mám 95 no.

viz datasheet

Complies with IEEE 802.11n to provide a wireless data rate of up to 300Mbps.

One 10/100/1000M Auto-Negotiation RJ45 WAN port, four 10/100/1000M Auto-Negotiation RJ45 LAN ports, supporting Auto MDI/MDIX

WLAN 300 a LAN 1000 je k prdu, protože tebe musí zajímat rychlost WAN<>LAN přes NAT. A tam při nejlepší vůli končíš někde za stovkou. Jo - verze 2 už je o něčem jiným, tam to běhá až do 900Mbps.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Arcane

YABAKA:

Na jaké konkrétní údaje mám tedy koukat při výběru routeru? Kde se tento údaj dozvím?

A jakto, že stále dosahuji stejných rychlostí I BEZ routeru? Když sjem připojen na modem od UPC, který má tyto rychlosti zvládat? To přeci nedává smysl, aby to bylo routerem.

Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...